abonneren

K50IJ-SX

De goedkope notebooks van ASUS waren, niet geheel verrassend, aantrekkelijk geprijsd, maar in veel gevallen foeilelijk. Wat Asus wel in deze prijsklasse voor elkaar had, was het functionele deel. De nieuwe K50IJ-SX moet echter design en bruikbaarheid combineren.

De afwerking van de K50IJ doet denken aan koolstofvezel. Echter, het prijskaartje leert dat dit gewoon plastic moet zijn. Niets mis mee natuurlijk. Een opvallend punt is dat het touchpad is voorzien van een geribbelde afwerking. Dat geeft het gevoel de muiscursor iets meer onder controle te hebben.
Ook ASUS heeft gebruik gemaakt van de techniek van Intel. In dit geval de Intel Pentium dual-core T4200 die gekoppeld is aan een Intel GL40-chipset. Een prima combinatie voor een goedkope notebook. Uiteraard is er ook een keerzijde. En dat zijn in dit geval de grafische prestaties.
En dat is jammer voor wie van meer wil genieten dan van de Windows desktop. Aan het 15,6 inch metende scherm zal het niet liggen. De resolutie is met 1366x768 prima en de kleurweergave is goed. Dit model is overigens ook een van de weinige in deze test die nog niet is voorzien van een HDMI-aansluiting. Daardoor is de ASUS niet digitaal aan te sluiten op een televisie of monitor. Een analoge VGA-aansluiting is uiteraard wel beschikbaar.
Ook dit model is voorzien van een numeriek veld. Gelukkig levert Asus bij dit model ook een snel draadloos N-netwerk en gigabit lan standaard mee.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Luxe afwerking
  • Goede kleurweegave beeldscherm
  • Geen HDMI-aansluiting
Asus zet een prima notebook neer met de K50IJ-SX. Hij oogt keurig en presteert goed. Jammer dat Asus er geen hdmi-aansluiting bijlevert.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: