abonneren

Inspiron Mini 1012

Dell heeft met de Inspiron Mini gekozen voor een apart design dat weliswaar apart, maar niet echt klein of dun is.

Het eerste dat opvalt aan de Inspiron Mini 1012 is de prijs. Voor slechts € 288 inclusief verzendkosten hebt u een netbook dat qua prestaties niet onder doet voor anderen. Wel biedt hij qua gebruiksmogelijkheden niet meer dan standaard. Sterker nog, de geïntegreerde wifi-kaart ondersteunt maximaal de g-standaard. Maar tijdens het internetten zult u daar weinig last van hebben. Apart is dat Dell de functies van de functietoetsen omdraait. Zo moet u juist de FN-toets gebruiken als u bijvoorbeeld hulp wilt opvragen met F1. Ook heeft Dell zogenaamde dockingsoftware − een extra balk met iconen bovenin – geïnstalleerd, die we eerder vervelend dan behulpzaam vinden. Gelukkig is hij uit te schakelen. Wat de accutijd betreft, kunnen we geen conclusies trekken. Dell heeft namelijk een hogecapaciteitsaccu in ons testmodel gestopt, terwijl deze niet meer geleverd wordt. De vermelde prijs is met een driecellige accu die maar de helft van de capaciteit heeft. Om de accutijd enigszins te benaderen, hebben we de geteste accuduur gedeeld door twee. Het resultaat: een dikke vier uur, maar dit is dus geen werkelijk gemeten resultaat. Wel kennen we Dell lang genoeg om te weten dat de accu's van Dell altijd lang meegaan.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer betaalbaar
  • geen wifi-n
  • functietoetsen omgedraaid
De Dell Inspiron Mini 1012 is voor de prijsbewuste consument die zijn netbook alleen voor internet en stukjes tikken gebruikt een bijzonder interessante optie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord