abonneren

Inspiron Mini 10

Deze nieuwe uitvoering van de Inspiron Mini 10 volgt de laatste trend met tot de rand afgedekt beeldscherm.

Met afgeronde vormen een vlakke bodem en drie centimeter dun is het een compacte en elegante verschijning. Het deksel is glanzend gelakt en in zeven kleuren verkrijgbaar.
De rand rond het scherm is nog behoorlijk breed waardoor het netbook iets groter is dan de uiterlijk erg vergelijkbare mini van HP.

Toetsenbord

Het toetsenbord is daarmee ook iets groter en is heel plezierig in gebruik. Het touchpad is een beetje mac-alike, zonder afzonderlijke muistoetsen maar in plaats daarvan in drukbare hoeken. Ook heeft het touchpad multitouch functionaliteit, wat wil zeggen dat sommige functies zoals scrollen met twee vingers worden bediend. Wij zijn bij deze Dell niet direct enthousiast over deze functionaliteit.

HDMI

Ook nog tamelijk apart is de Atom Z530 processor en de bijbehorende chipset. Voor een grote energiezuinigheid tegen gelijke of potentieel iets betere (grafische) prestaties door directx 10 ondersteuning van de grafische chip. Bijzonder is ook de hdmi aansluiting de theoretisch bijbehorende hd-video ondersteuning, jammer dat ook deze mini het in de praktijk niet aankan, maar goed een full-hd slideshow zit er wel in.

Connectiviteit

De overige uitrusting is redelijk staandaard met wlan, bluetooth, webcam en microfoon.

Bescheiden accuduur

Ondanks de bescheiden accu levert is de werktijd van deze Mini op een acculading heel verdienstelijk met tweeënhalf tot drie uur en een kwartier.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prestaties
  • accuduur
  • uiterlijk
  • lage standaard resolutie
  • reflecterend scherm
Een bijzonder trendy compact, licht en goed presterend netbookje

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie