abonneren

Inspiron 6400

Dell houdt wel van mengen van kleuren. Na de donkere kleuren in de vorige serie zijn ze op de markt gekomen met een Inspiron 6400 welke veel kleuren heeft geërfd van zijn concurenten.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Binnenkant

Van binnen is de notebook behoorlijk uitgerust: een Core 2 Duo processor van Intel - een T7200 geclocked op 2 GigaHerz - , één Gigabyte aan DDR2 werkgeheugen en een ATI Mobility Radeon X1400 chipset om de grafische beelden om het scherm te toveren. Het scherm zelf is mooi glanzend maar heeft een zwakkere kijkhoek.
Met een harde schijf van 120 Gigabyte heb je niet snel last van ruimtegebrek. Op de notebook staat Windows Media Center Edition geïnstalleerd. Overige software omvat McAfee Internet Security, Roxio MyDVD LE en Microsoft Works. Ook heeft Dell eigen applicaties meegeleverd die het configureren van het notebook makkelijker moeten maken. Echter zullen experts zich eerder ergeren aan deze tools.

De Buitenkant

Qua mogelijkheden en aansluitingen komt deze notebook overeen met de meeste notebooks. Wel beschikt deze Inspiron over bluetooth. Iets wat steeds vaker in notebooks voorkomt maar nog niet is ingeburgerd. Natuurlijk is er ook Wifi aanwezig. Bijgeleverd is een Afstandsbediening voor Media Center. Deze licht goed in de hand en werkt zonder problemen. Jammer is dat er een behoorlijke grote externe ontvanger bij zit.

Prestaties

De 6400 scoort goed in vergelijking met notebooks van concurrenten. Wil je iets meer dan lekker internetten, downloaden en een filmpje kijken, dan heb je een goede aan de Inspiron 6400. Zwaardere applicaties draaien ook goed maar voor het echte zware werk kun je het beste een desktop pc of vervanger nemen. De accutijd van 223 minuten is zeer goed te noemen. Bent u graag mobiel en mag de laptop niet zwaarder dan 3 kilo wegen, dan is de Dell Inspiron 6400 geen slechte keuze.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede prestaties
  • Accuduur
  • Uiterlijk
De Inspiron 6400 heeft een van alles wat uitstraling. Geen eye-catcher maar goede prestaties en lange batterijtijd maken veel goed.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: