abonneren

Inspiron 1564

De Inspiron 1564 is een krachtig notebook. Het notebook is uitgerust met een Core i5-processor, 3 GB ddr3-geheugen en een 320 GB harde schijf.

Wel jammer is dat de wifi-chip niet verder gaat dan de g-standaard. De graphics worden door de nieuwe Intel Graphics hd-chipset geleverd, die samenwerkt met de processor om de graphics op uw scherm te toveren. Deze interne oplossing werkt veel beter dan de vorige grafische chipset van Intel, maar meer dan casual of oudere games zult u niet op dit notebook kunnen spelen.

Als we het notebook opstarten, zien we een heel schone desktop. Bovenin bevindt zich echter een werkbalk waarin diverse basissnelkoppelingen verwerkt zitten. Wij zijn niet echt gecharmeerd van dit soort werkbalken. Apart is ook dat op deze balk twee keer internet vermeld staat.

De algehele systeemvervuiling bij deze Inspiron valt mee: MS Works, diverse Dell-tools, een Roxio-brandsuite en een volledige 15-maandenversie van McAfee. Wel jammer is dat de Dell-software in ons testsysteem ietwat te wensen overlaat. Zo is de touchpad slecht afgesteld en scrollt hij bij de minste aanraking al. Dit is gelukkig wel te herstellen via de instellingen, maar bij ons systeem springt deze instelling regelmatig terug. Ook onhandig zijn de functietoetsen bij deze Inspiron. Dell heeft namelijk de functies van deze toetsen omgedraaid. Zo hoeft u geen FN-knop meer in te drukken om de functies boven de functietoets aan te spreken. In plaats daarvan moet u de FN-knop juist gebruiken wanneer u bijvoorbeeld F1 wilt gebruikt. Dit is voor gevorderde gebruikers echt een minpunt. Ook werkt op dit notebook de afsluitfunctie Alt-F4 niet door deze functieomwisseling. Zelfs niet als we ook de FN-toets erbij gebruiken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • krachtig
  • onhandige functietoetsen
Ondanks de onhandige functietoetsen krijgt u wel een krachtig notebook van Dell voor een redelijke prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: