abonneren

Inspiron 1520

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Voorjaarsgroen en helemaal up to date is het 15 inch notebook uit Dells nu in acht kleuren verkrijgbare notebookserie.

Wij testen een behoorlijk uitgebreide versie, in eenvoudiger uitvoering is de nieuwe serie al vanaf zo’n 800 euro verkrijgbaar. De Inspiron 1520 is uitgerust met Intels nieuwste Core 2 Duo processor platform met de 965 chipset. Ons testexemplaar heeft een T7100 processor die op 1,8 GHz geklokt is. Samen met 2 GB geheugen en een snelle nVidia GeForce 8600M GT videokaart is dat goed voor uitstekende prestaties. Daar kun je wel meer mee dan een videootje afspelen. Ook een video bewerken of een stevig 3d-spel spelen mag geen probleem zijn met dit notebook.

Multimedia

Het nog wel iets te glanzende tft-scherm van 15,4 inch heeft een hoge resolutie, en levert daarmee een mooi scherp beeld met een goede kijkhoek. Ook de ingebouwde 2 mp webcam is van goede kwaliteit. Een dvd-rewriter is er ook en daarvan kan met de in het notebook aanwezige direct play functie, met de av-bedieningsknoppen voorop het apparaat van video-dvd of muziek worden genoten zonder dat Windows daarvoor hoeft te worden gestart. Jammer is daarbij wel dat de geluidskwaliteit van de ingebouwde speakers ons gebruikelijk oordeel van "redelijk" beslist niet overstijgt.

Wireless

Van de andere moderne Intelsnufjes ontbreekt het turbo memory in dit notebook. Het nieuwe 11n (draft) draadloze netwerkt is wel aanwezig net als de nieuwste versie van Bluetooth. Dankzij de Dell wifi catcher is een draadloos netwerk zo gevonden.
Nog niet algemeen toegepast is de ingebouwde breedbandvoorziening (3G hsdpa). Zo is het met dit notebook heel eenvoudig om altijd online te zijn.

Stil

Het notebook is heel stil en dankzij de grote wel wat uitpuilende accu houdt hij het op een acculading tussen de 3,5 en bijna 6 uur vol en dat is heel netjes.
Het apparaat weegt een dikke drie kilo, dus je weet wel dat je hem bij je hebt. Met het gekleurde deksel ziet het notebook er origineel uit. Van de zilvergrijs gespoten binnenkant worden we niet erg enthousiast maar dat is een kwestie van smaak.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • kleur
  • prestaties
  • breedband
  • zwaar
Een cool notebook met goede prestaties en veel gebruiksmogelijkheden. Met alle ingebouwde extra’s niet goedkoop, maar toch een goede prijs/prestatieverhouding. E-value code: N0815207r

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie