abonneren

Ideapad S10e

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Netbooks hebben bij Lenovo in Nederland niet de allerhoogste prioriteit, maar ze maken ze wel en niet onverdienstelijk.

Terwijl er veel gelijkvormigheid is in de diverse netbooks heeft Lenovo kans gezien van de Ideapad S10 iets fraais te maken. Met een wit matte finish oogt dit mini-notebookje bijzonder compact en elegant. Ondanks zijn bescheiden buitenmaten heeft hij toch een volwaardig toetsenbord. Het touchpad is wel klein maar werkt desondanks heel prettig.

Beeld

Het 10 inch scherm is nog in de 16:10 beeldverhouding met de gebruikelijke 1024 x 600 resolutie. Gelukkig heeft Lenovo hier ook een compressiefunctie op toegepast zodat er ruimte is voor 1024 x 768 formaat beelden. Dit kan afhankelijk van de toepassing of website het nodige scrollen uitsparen. Helaas doet Lenovo met de heersende mode mee met de glanzende en flink reflecterende uitvoering van het scherm. Beeldkwaliteit en kijkhoek zijn overigens prima.

Handig

Naast wifi, bluetooth heeft dit netbookje ook een 3g hspa module aan boord. Dit maakt het netbook een ideale communicator waarmee u vrijwel altijd online kunt zijn. Webcam en microfoon ontbreken ook niet.
Bijzonder is ook het Quickstart menu. Een los van Windows op te starten besturingsysteempje waarmee je snel op het web kunt browsen, chatten en foto’s of muziek kunt afspelen. Jammer is dat het door de beveiliging in het filesysteem van windows lastig is muziek van de harde schijf af te spelen.

Accu

De flinke accu bezorgt de S10 een flinke bult aan de achterkant en draagt daarmee ook bij aan het flinke gewicht van 1,3 Kg. De accuduur is zo wel heel netjes, met ruim vier tot ruim vijf uur.

Express

Dat Lenovo dit netbookje toch ook een beetje voor zakelijke gebruikers maakt zien we aan het nog niet eerder op een netbook aangetroffen expresscard-slot, handig voor wie uitbreidingskaarten wil gebruiken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • compact en elegant
  • quickstart menu
  • expresscard
  • reflecterend scherm
Een uitstekend en veelzijdig netbook met een compacte zakelijke vormgeving.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie