abonneren

Ideapad G550

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Lenovo levert de Ideapad G550 aan, een oerdegelijk notebook met robuuste behuizing, diverse extra features en een lange accuduur.

Het design van het notebook komt een beetje zakelijk over, ondanks dat de Ideapad-lijn van Lenovo toch echt op consumenten gericht is. Waarschijnlijk komt dit door de aanwezigheid van de fingerprintreader, die toch voor een businesstintje zorgt. De lange accuduur is mede te danken aan de Ultra Low Voltage-processor die extreem zuinig met energie omgaat. Dit is ook te zien aan het energieverbruik: deze Ideapad verbruikt in onze metingen erg weinig energie (maximaal 20 watt). Zuinig omspringen met energie en hoge prestaties gaan meestal niet hand in hand en dat is ook bij dit Lenovo-notebook het geval. Hij maakt gebruikt van de geïntegreerde Intel-graphics van de vorige generatie, wat betekent dat dit notebook op 3D-gebied weinig voorstelt. Wel heeft hij uitstekende connectiemogelijkheden via wifi (n) en bluetooth. Ook handig is dat wifi via een hardwarematige schakelaar aan- en uitgezet kan worden. Naast via een fingerprintreader kunt u ook inloggen via de webcam met Lenovo's Veriface-software. Hiermee kunt u door alleen maar voor het notebook te zitten, inloggen. Anderen kunnen zelfs een videoboodschap voor u achterlaten als u niet achter het notebook zit. Het maximale volume van de microfoon is wat aan de karige kant om deze functie optimaal te gebruiken, maar het werkt wel. Qua meegeleverde software is de Ideapad redelijk schoon. We vinden naast de diverse Lenovo-tools - die voornamelijk nuttig zijn - de McAfee-beveiligingssuite en een 60-dagentrial van MS Office 2007. Ook is er brandsoftware van Cyberlink geïnstalleerd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • energiezuinig
  • uitgebreide connectiviteit
  • niet heel krachtig
Ondanks dat we de Ideapad G550 eigenlijk meer een zakelijk notebook vinden, zijn we wel bijzonder gecharmeerd van de degelijkheid van dit no-nonsense notebook.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: