abonneren

IBM Thinkpad T60

Met ingebouwd Vodafone umts breedband bent u met dit notebook altijd online.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Lenovo levert deze Vodafone uitvoering van de IBM Thinkpad T60 standaard met een geïntegreerde 3G WAN communicatievoorziening inclusief Vodafone simcard.
Met de uitgebreide draadloze netwerkvoorziening in a, b en g uitvoering en bluetooth, samen met gigabit ethernet en zelfs een traditioneel telefoon modem,
hoeft u met dit notebook geen e-mailtje meer te missen.

Vodafone Mobile Connect

Ons testexemplaar beschikt nog over de Vodafone Mobile connect software waarmee in een paar klikken verbinding gemaakt wordt met het Internet via het Vodafone umts-netwerk. Sms-en versturen en ontvangen is ook heel gemakkelijk.
Afhankelijk van de beschikbaarheid wordt gebruik gemaakt van gprs, umts of zelfs hsdpa. Wij meten zo een gemiddelde downloadsnelheid van 45 kb/s. Of daarbij gebruik wordt gemaakt van umts of hsdpa is niet duidelijk. In elk geval is deze snelheid hoog genoeg om te browsen en e-mailen. Standaard worden de plaatjes met een lagere resolutie overgestuurd om de data te beperken. Deze mogelijkheid kan worden uitgeschakeld.

De Vodafone simcard wordt standaard meegeleverd. Het is mogelijk vooraf met uw dealer een contract met Vodafone af te spreken of u kunt online een abonnement afsluiten bij Vodafone.

Verbindings profielen

Dankzij de Think Vantage Access Connect software, kunnen profielen voor verschillende netwerkomgevingen worden ingesteld zodat eenvoudig kan worden geschakeld tussen newerkverbindingen op veel gebruikte locaties. Met de geteste versie beperkt zich dit nog tot vaste en draadloze netwerkverbindingen. In de nieuwste software zal de 3g wan verbinding in deze profielen geïntegreerd zijn.

Degelijk

De Thinkpad T60 is een traditioneel vormgegeven notebook voor de zakelijke gebruiker. Het zit degelijk in elkaar met een stevige kast, valbescherming met bewegingsdetectie voor de harde schijf en een robuust metalen chassis. Uiterlijk is dit ook te zien door een luikje voor de pccard slots, en een perfect sluitend deksel met stevige sluiting. Voor toegangsbeveiliging en data encryptie zijn er de vingerprintlezer en tpm-module.

Gebruiksvriendelijk

Zoals we van de Thinkpad notebooks gewend zijn heeft ook dit exemplaar en trackpoint-muis met eigen muistoetsen, naast een goed werkende touchpad. Toetsenbord, trackpoint en touchpad werken bijzonder prettig.

Bij het notebook kan optioneel een nieuw type dockingstation worden gebruikt. Belangrijk voordeel van dit nieuwe dockingstation is dat het notebook tegen een aanslag moet worden gelegd waardoor het docken bijzonder gemakkelijk is geworden.

Prestaties

De prestaties van dit notebook zijn gezien zijn samenstelling bijzonder goed te noemen De Centrino Duo met T2400 Core duo processor en 1 GB samen met een Ati Mobility Radeon X1300 maken het een vlot responsief genoegen.
Het scherm heeft en traditionele bescheiden resolutie maar is wel scherp en helder met een goede kijkhoek. De werking op één batterijlading van 4 uur is heel netjes.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • 3G wan connectiviteit
  • Prestaties
  • Batterijduur
  • Bescheiden resolutie
Echt fijn notebook voor de (zakelijke) mobiele gebruiker die altijd online wil kunnen zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: