abonneren

HP Pavilion G7-1080ED

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Hp zet als ‘desktop replacer’ de Pavilion g7 in. Dit notebook is net als alle andere desktopvervangers erg groot maar is daarnaast ook nog eens gunstig geprijsd. Echter merk je dat wel aan de prestaties.

None

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Pavilion g7 kost iets meer dan 600 euro en dat is niet duur voor een desktopvervanger. Echter zijn de prestaties ook dusdanig laag, dat je jezelf afvraagt of dit eigenlijk wel een desktop replacer mag heten.

Onder de motorkap vinden we een eerste generatie Core i5 processor en 4 GB aan ramgeheugen. De graphics worden verzorgd door de AMD Radeon HD 6470M chipset. Qua opslag heeft dit notebook de beschikking over een harde schijf met een capaciteit van 500 GB.

Als we kijken naar de prijs en prestaties, dan zit deze Pavilion in hetzelfde vaarwater als de Toshiba Satellite C660-1F5 en ze ontlopen elkaar dan ook niet veel. De Pavilion heeft in theorie iets krachtigere hardware – Core i5 vs. Core i3 -, maar in de benchmarks komt dat niet helemaal naar voren. In PCMark Vantage verliest de Pavilion het zelfs van de Sattelite met 5165 punten tegen 6149. In de grafische en processor benchmarks gaan deze twee notebooks gelijk tegen elkaar op en is er niet echt een winnaar. Helemaal los van de Toshiba bekeken kunnen we concluderen dat de Pavilion g7 geen krachtig notebook is.

De Pavilion g7 is redelijk energiezuinig. Zo verstookt hij maximaal maar 58,8 watt. Ondanks dat gaat dit notebook niet lang mee op 1 acculading. Gemiddeld nog geen twee uur en wanneer de grafische chipset niet intensief gebruikt wordt, is dit op te rekken naar nog geen drie uur. Ook daar is de Toshiba Satellite C660 weer beter.

Waar de Pavilion g7 echt in uitblinkt is zijn beeldscherm: helder met mooie kleuren. Het is weliswaar een TN-beeldscherm zoals alle notebooks tegenwoordig hebben - en dat betekent een slechte verticale kijkhoek - , maar de horizontale kijkhoek is prima. Als je het notebook goed positioneert, dan kun je er met z'n drieën film op kijken.

De g7 zou dus prima dienst kunnen doen als filmspeler, maar helaas gooien de boxen roet in het eten. Het geluid klinkt vlak en vervormd. Ondanks dat er Altec Lansing speakers in het notebook verwerkt zitten. Muziek luisteren doe je niet voor je lol op dit notebook.

Op software gebied zien we de ‘usual suspects’: Office, antivirus, maar ook een Bing Bar (waarom in vredesnaam?) en diverse Cyberlink software voor de dvd-brander en de webcam. Overigens ondersteunt de dvd-brander HP's eigen Lightscribe technologie. Deze speciale manier van media labelen, waarin titels op de disc zelf worden gebrand, is nooit aangeslagen en we vinden het verwonderlijk dat HP na al die jaren nog steeds deze technologie ondersteunt.

Ook HP heeft de functies van de functietoetsen omgewisseld zoals we tegenwoordig vaker zien, waarmee de doelgroep van HP duidelijk is: gebruikers en geen gevorderden. Het toetsenbord tikt wel prettig weg en is compleet met een numeriek eiland.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goed scherm
  • Gunstig geprijsd
  • Niet echt krachtig
De HP Pavilion g7 is een gunstig geprijsd notebook met een gigantisch scherm. Eigenlijk is alleen de goede kwaliteit van het beeldscherm datgene wat deze notebook boven de rest laat uitspringen. Het is geen slecht apparaat, maar voor prestaties kun je beter verder kijken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: