abonneren

HP Pavilion dm4-2100ed

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
HP rust veel van haar notebooks uit met HP Beats, maar de Pavilion dm4-2100ed is hierop een uitzondering. Daarentegen heeft hij wel hetzelfde strakke design van de nieuwe-Pavilion lijn en is hij met zijn 14 inch scherm een ideaal formaat voor wie 15,6 inch te groot is en niet met een kleine ultrabook of ultra-portable notebook wil rondlopen.

None

4
Score
40
Score: 40
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Pavilion dm4-2100ed is een fijn werknotebook . Hij is niet te groot, het design is mooi en voelt degelijk aan en het toetsenbord tikt erg prettig. Leuk is dat het notebook naast de gebruikelijke aansluitingen zoals bluetooth, wifi (n), hdmi en 3 usb-poorten ook uitgerust met een fingerprint-reader. Dit maakt het inloggen een stuk eenvoudiger. Wel missen we usb3.0 op dit notebook. Dat is jammer. Wel heeft dit notebook als één van de weinigen nog een dvd-brander aan boord.

De hardware van dit notebook valt in de categorie middenmoter. We vinden binnenin een Core i5 processor (2x 2,4 GHz), 6 GB aan ramgeheugen (4 + 2), een 500 GB harde schijf en de graphics worden verzorgd door de AMD Radeon 6470M chip. Deze grafische stelt weinig voor en is eigenlijk maar marginaal beter dan Intel's geïntegreerde HD Graphics oplossing. AMD heeft wel enige verbeteringen ten opzichte van Intel wat betreft video afspelen, maar of je dat gaat merken op het beeldscherm is de vraag.

De kwaliteit van het beeldscherm is op zich voldoende voor normaal pc-gebruik, maar de kijkhoek is matig. Dat geldt overigens ook voor het geluid, deze is nog net niet van transistorradio kwaliteit, hoewel het wel beter klinkt als een HP Beats notebook waarop Beats is uitgeschakeld. De prestaties van dit notebook zijn zoals verwacht: gemiddeld, waardoor dit notebook uitstekend geschikt is voor no-nonsense computer-gebruik en het consumeren van allerlei media. Echter kun je zware bewerkingen en games beter op een ander systeem uitvoeren. Frappant is dat HP dit notebook juist positioneert als een 'entertainment notebook'. Dat kunnen we deze Pavilion toch echt niet noemen met zijn matige beeldkwaliteit, geluid en zwakke grafische chip.

Wat de accuduur betreft, scoort deze Pavilion ook gemiddeld: bijna 4 uur, hoewel dit langer kan zijn als je weinig grafische bewerkingen doet. Bij het bekijken van een film zal deze juist weer minder zijn. Het energieverbruik is netjes met een maximum van 51,8 Watt en een verbruik van 18 Watt wanneer het notebook alleen maar aanstaat.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • mooi design
  • tikt fijn
  • 14 inch is een fijn formaat
  • redelijk prijzig voor gemiddelde prestaties
  • extra grafische chip onzinnig
HP positioneert dit notebook als een entertainment notebook, maar daar zijn we het toch echt niet mee eens. Voor het gebruikelijke briefje tikken, surfen over internet en dat soort zaken is de Pavilion dm4-2100ed uitstekend te gebruiken, maar films kijken en gamen doen we liever op een ander apparaat. Voor een entertainment notebook had HP moeten investeren in een beter beeldscherm, beter geluid en een veel betere grafische chip.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste Vacatures