abonneren

HP Envy 17 3D

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
  3. Specificaties
Envy betekent benijden en dat is precies hetgeen wat je vrienden en kennissen doen wanneer je ze dit notebook toont. HP's Envy reeks is de meest exclusieve lijn in HP's notebook portfolio. Wij hebben de nieuwste HP Envy 17 3D getest.

Je kunt de Envy 17 tot bepaalde hoogte samenstellen en op deze manier kun je het notebook zo duur en krachtig maken als dat je zelf wilt. De versie die wij hebben getest behoort tot één van de krachtigste varianten.

Harde waren
Deze Envy 17 3D bevat een tweede generatie Core i7 processor met vier kernen op 2 Ghz. Verder beschikt het notebook over 8 GB ramgeheugen en maar liefst 2 Terrabyte aan opslagruimte waarbij de schijven in RAID 0 zijn geconfigureerd. Dit komt ook de snelheid ten goede, want tezamen haalt deze harddisk configuratie een leessnelheid van 143 MB per seconde en een schrijfsnelheid van 145 MB per seconde. Niet verkeerd! Wel loop je een klein risico wat data betreft, want als één van de harde schijven het begeeft, ben je al je data kwijt.

De graphics worden verzorgd door de AMD Radeon HD 6850M chip. Deze grafische chipset presteert goed - 1838 punten in 3DMark 11 en 7718 punten in 3DMark Vantage- en er kan op dit notebook zeker gegamed worden. Je zal alleen niet alle spellen op maximaal kunnen spelen. De grafische kracht van dit notebook is voor andere taken dan gamen in ieder geval meer dan genoeg.
 

Prestaties

De prestaties in zijn geheel zijn prima en het zal je niet verbazen dat qua performance deze Envy zich in de hogere regionen bevindt: bijna 7500 punten in PCMark Vantage. Andere notebooks in deze prijsklasse zitten ook ongeveer op deze score.

Deze Envy heeft niet voor niets 3D achter zijn typenaam staan. Het beeldscherm ondersteunt 3D en een bril is dan ook standaard meegeleverd. Opvallend is dat we deze keer te maken hebben met de 3D technologie van AMD. Deze werkt prima, we missen alleen een 3D knop waarmee we het 3D effect per onmiddellijk kunnen inschakelen of uitschakelen. Als je wilt gamen in 3D, dan zul je de game moeten starten via het meegeleverde programma 3D Ignition. Wat we wel missen is de mogelijkheid om 2D films up te scalen naar 3D films. Dat is, zoals het notebook geleverd wordt, niet mogelijk.Chique en degelijk

Behalve de 3D kwaliteit is de 2D kwaliteit ook erg goed van het scherm. De kijkhoek is groot en de kleuren zijn helder. Het is een prachtig scherm. Ook over de geluidskwaliteit zijn we te spreken. Je kan op dit notebook uitstekend films kijken en muziek luisteren is ook geen straf.

Verder is het notebook ontzettend degelijk. Het hele geheel voelt chique aan en geeft je het gevoel iets bijzonders in handen te hebben. Het notebook tikt daarbij ook nog eens bijzonder fijn waarbij de toetsen voorzien zijn van achtergrond verlichting. De batterijduur is zoals verwacht bij dit soort notebooks: niet heel lang. In onze test gaat dit notebook gemiddeld 1 uur en 40 minuten mee.Niet alleen meuk

Uiteraard heeft HP het notebook volgegooid met allerlei extra software. Gevorderde computergebruikers worden daar niet blij van, maar het moet toch gezegd worden dat niet alle software valt in de categorie 'gratis meuk'. Zo vinden we een volledige versie van Adobe Photoshop Elements en Adobe Premiere Elements versie 9. Het afspelen en (blu-ray) films - deze Envy beschikt over een blu-ray drive - gebeurt via Cyberlink Power DVD 10. Wat beveiliging betreft heeft HP gekozen voor Microsofts eigen Security Essentials. Een keuze die ook onze voorkeur geniet.

 

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Mooi en degelijk
  • Uitstekend beeld en geluid
  • Goede prestaties
  • Ook nuttige software meegeleverd
  • Data staat ook op RAID 0 configuratie
De HP Envy is een notebook dat klasse uitstraalt en ook klasse presteert. Het is niet de allerkrachtigste notebook in deze prijscategorie, maar ook zeker niet de zwakste. Daarnaast heeft dit notebook zijn eigen sterke punten. Wie naast prestaties ook mooi zoekt en het geld er voor over heeft, is de HP Envy 17 3D een dikke aanrader.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Notebooks

Tags: