abonneren

HP Envy 14-2050ed

HP houdt van exclusiviteit en daarom heeft zij ook de Envy reeks in het leven geroepen, de meeste luxe notebook-lijn van HP. Maar daar houdt HP het niet bij. HP is een samenwerking aangegaan met rap-artiest Dr. Dré en samen hebben zij HP Beats ontwikkeld.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten
HP Beats moet de geluidskwaliteit in notebooks danig verbeteren en mensen die veel met muziek werken, zoals DJ's, zullen hier vooral veel aan hebben. Dat is althans de stelling van HP. Wij hebben deze Envy 14 blootgesteld aan onze testprocedures.

Het eerste dat opvalt is zijn schitterende design en strakke vormgeving. Het toetsenbord - dat bijzonder prettig tikt - is voorzien van toetsen met fraaie rode opdrukken. Ook voelt het geheel sterk en degelijk aan. Het notebook is van alle gemakken voorzien zoals een slot-in dvd-brander, bluetooth 3, wifi N (ook op 5 GHz), usb3.0 en een hdmi en displaypoort uitgang. Een vga-aansluiting is niet aanwezig. We vinden het jammer dat de usb3.0 poort net als de twee usb2.0 poorten zwart is en niet blauw zoals de standaard. We snappen de keuze qua design wel, maar nu moet je gokken welke van de drie usb-poorten nu usb3.0 is (het is de rechter).

De prestaties vallen niet tegen. De Core i5-2410M processor, het 8 GB aan ramgeheugen, de AMD 6630M graphics en de snelle harde schijf zorgen voor goede scores in de benchmarks: 2405 punten in PCMark 7 - waar veel notebooks rond de 2000 blijven steken - en 34,6 frames per seconde in Mafia II (optimale instellingen, niet maximaal). De notebook gaat in onze test gemiddeld 3,5 uur mee. Dat vinden we een beetje karig.

De beeldkwaliteit van het scherm (720p) is prima, zoals we gewend zijn van de notebookschermen van HP. Het geluid is bij dit notebook natuurlijk het paradepaardje en er zijn inderdaad via Beats Audio uitgebreide geluidsinstellingen mogelijk. Toch hebben wij beter gehoord, zoals bijvoorbeeld MSI notebooks met Dynaudio speakers. Ook is opvallend dat als we BeatsAudio uitschakelen, het geluid wel érg matig is. Zo slecht horen we zelden bij notebooks. We hebben dan ook het idee dat het geluid zonder BeatsAudio, kunstmatig slechter gemaakt wordt, om zo HP Beats beter over te laten komen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • mooi en degelijk design
  • goed beeldscherm
  • prima prestaties
  • accuduur valt ietwat tegen
  • geluid zonder BeatsAudio wel héél slecht
  • prijzig
De HP Envy 14-2050ed is een solide, uitstekend presterend notebook met een schitterend strak design. De beeldkwaliteit is uitstekend en ook het geluid klinkt goed, hoewel we wel beter gehoord hebben. De prijs is pittig, maar je krijgt wel waar voor je geld.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Notebooks

Tags: