abonneren

GX700

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Notebooks worden aantrekkelijker voor gaming. De MSI GX700 Extreme blaast een aardig partijtje mee.

Een groot strak glimmend zwart notebook opgeleukt met tribals voor de liefhebbers. Msi levert er ook nog een gaming bag (rugzak), headset en gaming muis bij.

Specificaties

Specificaties van dit notebook liegen er niet om. Een snelle Core 2 duo processor, 2 GB geheugen en een Geforce 8600 M GT grafische kaart met 512 MB videogeheugen. Dit samen met Intels turbomemory staat garant voor prima prestaties.

Prestaties

Toch zijn de prestaties niet het snelste wat we bij notebooks hebben gezien. De gemiddelde schijfsnelheid is wel behoorlijk hoog en video renderen gaat bij dit notebook ook behoorlijk rap. We meten met een demo van Crysis 16 frames per seconde in 1024 x 768, medium.

Batterijtijd

De tijd die de GX700 het volhoud op een batterijlading is met 1 á 2 uur niet bijzonder. Het grote glanzend 17 inch scherm levert een goede beeldkwaliteit op een hoge resolutie met een goede kijkhoek. Met ingebouwde webcam is het goed chatten.

Multimedia

Voor het multimediagebruik is de GX700 ook goed toegerust met een goede geluidskwaliteit een hdmi aansluiting geschikt voor full-hd video op een groot scherm. Voor hd-content is er een hd-dvd player/dvd brander. Jammer is dat de software nodig om hd-dvd video af te spelen niet wordt meegeleverd.

Toetsenbord

Voor het gamen zijn er gekleurde W, A, S, D toetsen. Ook is het toetsenbord voorzien van een numeriek toetsengedeelte. Jammer is dat de mechanische constructie van de muistoetsen de werking ervan erg hinderen. Ook de degelijkheid van de behuizing van het scherm valt een beetje tegen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prestaties
  • beeldkwaliteit
  • compleet
  • hd-dvd
  • muistoetsen
  • geen hd-dvd player software
Voor een notebook is het notebook krachtig genoeg voor de gemiddelde gamer. Ook voormultimedia gebruik misstaat het zeker niet. Jammer van de slordigheden op zowel hard, als software gebied.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: