abonneren

Flybook V5/3g

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Dit nieuwste Flybook is een bijzonder compact notebookje waar je direct voor valt. Ons testexemplaar is met een paars roze kleur een opvallende verschijning.

Met een scherm grootte van 9,8 inch, in opgevouwen toestand ongeveer een half A4 groot en 3 cm dik neem je dit notebookje makkelijk mee. Voor het gewicht van 1,3 hoef je het niet te laten.

Tabletscherm

Het scherm kan als tabletscherm worden gedraaid en omgeklapt en is als aanraakscherm met de meegeleverde pen of met de vinger als tablet-pc te gebruiken. De Windows Vista tabletfuncties doen het uitstekend inclusief de handschriftherkenning bij het schrijven op het scherm, zolang je je hand op de rand van het scherm laat rusten. Toch is de tablet functionaliteit meer een leuk extraatje, daar het omgeklapte scherm niet vastgezet wordt en alle toetsen eronder verdwijnen.
De resolutie van het breedbeeldformaat scherm is met 1024 x 600 uistekend en ook groot genoeg om op een prettige manier op internet te browsen. De beeldkwaliteit is goed al is de kijkhoek wat beperkt. Voor een groter beeld is er tot 2048 x 1536 beeldformaat op een externe via vga aangesloten monitor mogelijk en ook een tv-aansluiting ontbreekt niet.

Prestaties

De prestaties van deze nieuwe uitvoering zijn dik in orde met een op 1,2 Ghz geklokte energiezuinige Core 2 Duo processor. De grafische 3D prestaties zijn beperkt, maar voor het beoogde gebruik ruim voldoende. Compleet met 2 GB geheugen en een snelle 80 GB harde schijf is het notebook goed voorzien om met Windows Vista uit de voeten te komen.

Trackpoint

Er is een klein maar volwaardig toetsenbord dat na enige gewenning prettig tikt. Boven het toetsenbord is er een trackpoint- of dopmuis voor het bedienen van de cursor. Ook deze werkt goed en samen met de muisknoppen aan beide zeiden is het apparaat goed in twee handen te gebruiken.

Uitrusting

Een externe optische schijf is optioneel, maar verder is er aan alle communicatie voorzieningen gedacht inclusief webcam en modem. Wlan is nog wel beperkt tot 11g, maar voor de echt mobiele gebruiker is er wel een hsdpa-voorziening voor snel internetten via het umts-netwerk.

Accuduur

Het energieverbruik is heel redelijk met een door ons gemeten batterijduur van drie tot bijna vijf uur.
Voord de toegangsbeveiliging is er een vingerafdrukscanner. In vergelijking tot een door ons een jaar geleden geteste uitvoering, is ondanks de verbeterde prestaties de prijs lager geworden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • compact
  • tabletpc
  • hsdpa 3g
  • kleur
  • klein scherm
Door zijn bescheiden formaat in combinatie met goede prestaties en veel gebruiksmogelijkheden een handig hulpmiddel voor onderweg. Met de nieuwe felle kleur een opvallende verschijning.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: