abonneren

Ferrari One

Als computermerk verbind je je naam natuurlijk graag aan iets snels. Acer heeft haar handen weten te leggen op het merk Ferrari waaronder Acer al enkele jaren exclusieve notebooks uitbrengt. Nu is het de beurt aan de Ferrari One.

De Ferrari One is een ultraportable notebook die voorzien is van Ferrari's kenmerkende design en rode lak. De Acer Ferrari One bevat een AMD-processor, de Athlon X2 Dual Core L310, 3 GB aan intern geheugen en een 220 GB harde schijf. Verder beschikt deze Ferrari onder de ultraportables natuurlijk ook over wifi en bluetooth. De behuizing van deze Acer is strak en mooi vormgegeven en ook nog eens ontzettend robuust. Het breedbeeldscherm is helder en van goede kwaliteit. Uiteraard is Windows 7 Home Premium voorzien van een Ferrari-thema, compleet met racegeluiden tijdens het opstarten. Gelukkig is dit ook uit te zetten.

Helaas heeft Acer er een handje van om allerlei extra software standaard mee te installeren, en ook deze Ferrari One vormt hierin geen uitzondering. Nu kan deze machine het wel hebben, want zijn prestaties zijn redelijk goed, maar toch is het systeemvervuiling. Leuk is overigens het Multi-Gesture Touchpad. Hiermee kunt u scrollen en draaien met twee vingers. Erg handig!

De Ferrari One is standaard voorzien van een zescells batterij. Als u meer grafische kracht wilt, heeft u een los verkrijgbare externe grafische kaart nodig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Mooi en robuust design
  • goede prestaties
  • systeemvervuiling
Voor slechts € 549 kunt u met dit exclusieve notebookje de blits maken bij vrienden en kennissen, wat - gezien de kwaliteit die u er voor krijgt - een koopje is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie