abonneren

Ferrari 1000

Acer en Ferrari hebben een deal met elkaar wat inhoudt dat er om de zoveel tijd een heus Ferrari notebook op de markt komt gemaakt door Acer. De Ferrari 1000 is dé Ferrari Notebook van 2006 en PCM gaat er mee scheuren.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Een echte Ferrari

Zoals je mag verwachten van het nieuwste Ferrari notebook ziet deze er weer gelikt uit. Deze keer is de Ferrari een sub-notebook geworden van 1,6 Kg en voert de kleur zwart de boventoon gecombineerd met rode lijnen en oplichtende knoppen. Wat uiterlijk betreft krijgt deze Ferrari van ons dan ook een dikke 10!

Compleet

Je krijgt een volledige set compleet met etui, muis, extra dikke accu voor langere batterijduur en zelf een blue tooth ip-telefoon waarmee je gemakkelijk via internet kunt bellen. In de notebook zelf zit een webcam verwerkt die je ook nog kunt bewegen. Wat deze notebook mist, maar wat wél extern is meegeleverd is een dvd-brander. Deze is op dezelde Ferrari wijze vormgegeven en sluit je via Firewire aan. De brander heeft geen eigen voeding nodig. Die krijgt hij van de Firewire aansluiting.

Klaar voor de start!

Natuurlijk hebben we deze Ferrari het raceparcours in ons testlab laten afleggen maar dat ging niet zonder horten of stoten. Zo hebben we helaas geen battermijmeting kunnen doen. Mobilemark hielp de Windows installatie om zeep (iets wat we nog nooit eerder meegemaakt hebben) en een backup maken wilde ook al niet lukken omdat onze backup software om vage redenen dienst weigerde. Gelukkig gingen de andere testen wel goed waarvan u de resultaten kunt zien in de tabel. Natuurlijk behoort benchmarken niet tot 'normaal' computergebruik, dus rekenen we het de notebook niet aan.

Af!

De prestaties zijn goed, maar niet wereldschokkend. De Turion X2 processor en de 2 gigabyte aan ramgeheugen doen hun werk. Grafisch is deze Ferrari helaas zo rap als een lelijke eend waardoor je er geen fatsoenlijke grafische toepassingen op los kan laten. Echter vragen wij ons af of de beoogde doelgroep van subnotebooks daar van wakker ligt.

Slippertjes

Wel vinden we het jammer dat je voor de pittige prijs relatief weinig software krijgt van Acer. De desktop is wel helemaal opgeleukt met Ferrari-achtige elementen, maar echt bijzondere software zal u niet tegenkomen. Ook zijn er geen installatie en recovery-cd's meegeleverd. Deze moet je zelf maken met Acer's backup tool. Jammer!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Schitterende vormgeving
  • Hoog gemak en veel gebruiksmogelijkheden
  • Licht
  • Exclusief
  • Geen bijzondere extra software meegeleverd
  • Geen cd's meegeleverd
  • Beperkte garantie
  • Prijzig
De Acer Ferrari 1000 is een schitterend subnotebook waarmee de mobiele (zakelijke) gebruiker zeker de blits kan maken. Wel hebben we het idee dat je vooral voor de exclusiviteit betaalt, aangezien de prestaties rond het gemiddelde liggen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: