abonneren

F9DC

Een goed presterend, compact en compleet notebook voor onderweg.

De 12, 1 inch compact notebook zijn aan een opmars bezig voor degenen die hun notebook werkelijk mobiel willen gebruiken. Dankzij het breedbeeld scherm is het beeldoppervlak toch redelijk groot is er voldoende ruimte voor een fatsoendelijk toetsenbord en is het notebook toch niet zo groot en lomp als de populaire 15,4 inch notebooks.

AMD mobiele Athlon processor

Asus gebruikt in dit notebook een relatief goedkope dual core AMD processor in dit geval de Mobiele Athlon 64 X2 TK53. Dit is er een van de laatste generaties en behoorlijk energiezuinig maar wel met een beperkte cache grootte en een relatief bescheiden kloksnelheid van 1,7 GHz. Samen met 1 GB werkgeheugen en een Nvidia Geforce 8400m grafische kaart met gedeeld geheugen goed voor heel redelijke prestaties. Ook grafisch zijn de prestaties heel behoorlijk.
Het notebook wordt geleverd met Window Vista Home Premium, waarvoor de 1 GB geheugen zeer bescheiden toerijkend is. Afhankelijk van het gebruik kan uitbreiden tot 2 GB kan de prestaties aanzienlijk verbeteren. Voor gewoon huis tuin en kantoor gebruik is het overigens genoeg.
Het scherm van dit notebook is goed. Kleur, helderheid, kijkhoek en zelfs de glans is niet echt hinderlijk reflecterend. Er is een vga en hdmi aansluiting voor het aansluiten van een extern scherm.

Compleet

Afgezien van firewire zit alles er op. Wirless netwerk weliswaar nog zonder draft-n. Maar wel bluetooth, en gigabit lan. Het toetsenbord tikt lekker, er is een webcam voor het chatten en de geluidskwaliteit van de kleine speakertjes is redelijk. De werktijd op een batterijlading van de toch wel flinke batterij valt met anderhalf tot twee-en-een-half uur toch nog wel wat tegen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prestaties
  • compact
  • beeldkwaliteit
  • accuduur
Een goed compact notebook voor onderweg met veel mogelijkheden en biedt daarmee een goede prijs/prestatieverhouding.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: