abonneren

F70 SL

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Deze Asus is een mooi voorbeeld van een verplaatsbaar home entertainment systeem. Een desktop vervanger optimaal voor (HD) videogebruik met riante opslagcapaciteit.

Zowel afmetingen en gewicht zijn dusdanig dat hij niet uitnodigt om er mee op stap te gaan.
Ook hier heeft het breedbeeldscherm de met 1600 x 900 pixel de nieuwe beeldverhouding. Deze mag dan optimaal zijn voor breedbeeld video voor ander pc gebruik houdt de verticale resolutie niet over. Het scherm is van het glanzend soort dat asus Color-shine noemt. Mooi kleurrijk voor videogebruik maar ook hier behoorlijk reflecterend. Met name de verticale kijkhoek laat nog wel te wensen over. De geluidskwaliteit van de ingebouwde Altec Lansing speakers is heel behoorlijk maar het blijven notebookspeakers die niet boven onze kwalificatie redelijk uitkomen.

Prestaties

De prestaties van de F70 in de geteste uitvoering zijn dik in orde met de flink rappe Core 2 duo processor, met maar liefst 4 GB werkgeheugen en een Nvidia Geforce 9300M grafische kaart zijn goed. In de uiteindelijke versie zit een 0,2 GHz lager geklokte T6400 die naar verwachting vergelijkbaar presteert. Zeker voor het video gebruik zijn deze prestaties heel netjes. Met de hdmi-aansluiting zijn hd-beelden uitstekend in 1080p formaat op een extern scherm te bekijken.

Ruimte

Met twee redelijk snelle harde schijven van 320 GB is er flink wat ruimte voor het opslaan van hd-video materiaal. De uitrusting van deze F70 is helemaal in orde, daar blijft weinig te wensen over, of het zou het ontbreken van een firewire aansluiting moeten zijn. Ook is er een Multi format dvd-brander aanwezig. Het touchpad is groot en werkt uitstekend het prima toetsenbord is ook heel groot en compleet met een numeriek gedeelte.

Accuduur

De acht cells accu levert een voor dit flinke notebook nog een heel acceptabele batterijtijd op van ruim twee tot bijna drie uur.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prestaties
  • hd ondersteuning
  • opslagcapaciteit
  • numeriek toetsenbord
  • reflecterend scherm
  • groot en zwaar
  • beperkte verticale resolutie
Een prima, goed presterende desktopvervanger voor multimediagebruik. Let op: configuratie van geteste exemplaar wijkt af van het definitieve model.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie