abonneren

Esprimo U9200

Een eenvoudige draagbaar notebook voor de mobiele gebruiker.

Deze Esprimo is ondanks het bescheiden 12,1 inch breedbeeldformaat toch nog behoorlijk op gewicht met 1,8 kg. Met 3,7 cm dikte is hij ook niet bijzonder dun. Samen met een belegen uiterlijk maak dit notbook niet tot een van de meest aantrekkelijke voor de mobiele gebruikers.

Prestaties

De prestaties van dit bescheiden notebook zijn met een Core 2 Duo processor en helaas maar 1 GB werkgeheugen en standaard geïntegreerde graphics prima in orde.
Een optische schijf is in dit notebook optioneel. Ook de harde schijf is met 80 GB bescheiden maar ruim voldoende voor normaal gebruik.

Beeldscherm

Het beeldscherm heeft een goede resolutie en kwaliteit, niet glimmend en daarmee prettig om te werken zonder reflecties, wel is de kijkhoek ook hier niet optimaal.
De accuduur is met ruim twee tot vier uur heel behoorlijk.

Bescheiden

Dat ons testexemplaar bijzonder rudimentair is uitgerust blijkt ook uit het ontbreken van de overigens optioneel wel te verkrijgen wlan. Maar dat gemis wordt gecompenseerd door de ingebouwde hsdpa 3g voorziening voor een snelle internetverbinding via umts. Verder zijn de gebruikelijke aansluitingen inclusief bluetooth wel aanwezig, maar een flashcardlezer zit er niet in.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goedkoop
  • hsdpa 3G
  • eenvoudig
Een weinig opvallend bescheiden uitgerust werkpaard in een draagbare uitvoering.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: