abonneren

Erazer X6812

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Gaming notebooks zijn meestal extreem dure krachtpatsers met een opzichtig uiterlijk. Vooral grote merken als Asus en Toshiba willen nog wel eens met zulke nicheproducten op de markt komen. Maar nu doet Medion ook een aanbod aan de fanatieke notebookgamer. Een aanbod dat moeilijk te versmaden is en vanaf morgen te koop is bij de Aldi.

De Erazer X6812 is strak qua design en heeft een stoer uiterlijk dat veel gamers zal aanspreken. Echter is het niet zo opzichtig als een gemiddeld gamers-notebook met heel veel bling bling en lichtjes. Het toetsenbord is mooi verwerkt in de notebook waarbij de knoppen eilandjes zijn en daarnaast zijn de typische game-toetsen - W, A, S en D - voorzien van pijltjes zodat ze extra opvallen. Ook is het toetsenbord compleet met numeriek eiland.

De hardware waaruit deze Erazer is opgebouwd is behoorlijk kracht. Medion heeft gekozen voor een Core i5 M460 processor. Deze processor heeft weliswaar 'maar' twee kernen, maar hierdoor kunnen deze kernen wel op een hoge snelheid draaien: 2,53 GHz per kern. Dankzij de hyperthreading-capaciteit van de processor ziet Windows overigens vier processors. Naast de processor vinden we ook 4 GB aan DDR3 ramgeheugen, een dvd-brander en een harde schijf met een opslagcapaciteit van 640 GB. Maar de meest opzienbarende krachtpatser van al deze hardware is de Nvidia GeForce GTX460 grafische chipset. Deze chipset draait met gemak alle spellen met alle grafische details aan op de resolutie van het 15,6 inch scherm: 1366x768. Zelfs op een groter scherm - denk 1080p -, dat via hdmi aangesloten kan zijn op het notebook, zullen een hoop games met maximale instellingen te spelen zijn.

Maar bij de krachtige hardware houdt het niet op. Het notebook beschikt over een hele degelijke speakerset waarop muziek en geluidseffecten met goede bastonen te horen zijn. Daarnaast heeft het scherm - dat weliswaar een TN beeldpaneel heeft - een uitstekende horizontale kijkhoek en is er tot bepaalde hoogte zelfs verticaal nog voldoende zichtbaar. Qua connectiviteit kunnen we ons niet meer wensen. De Erazer X6812 beschikt over wifi n, bluetooth, SPDIF, eSata, PC card, een fotokaartlezer en vier usb-poorten waarvan er twee usb 3 ondersteunen.

Medion heeft goed nagedacht over wat handig is voor de gamer en heeft twee extra knoppen toegevoegd aan de notebook. Eén van deze knoppen is erg handig en de andere is gewoon aardig. De echt handige knop is degene die de Windows-toets uitschakelt. Gamers weten maar al tegoed dat een klein misstap op het toetsenbord het einde van een spel kan betekenen omdat opeens het Windows bureaublad voor de neus verschijnt. Met deze knop wordt dit vermeden. De andere knop doet niks meer dan lichtjes aanzetten aan de voorkant van het notebook. Grappig, maar een beetje zinloos.

Meestal is de achilleshiel van een gaming-notebook de accu, maar dat valt bij de Erazer echt reuze mee! Het notebook is voorzien van een grote 9 cells accu die netjes verwerkt zit aan de onderkant van het notebook. Deze accu zorgt ervoor dat de notebook bij gemiddeld gebruik bijna drie uur meegaat. Gebruikt u het notebook waarvoor hij echt bedoeld is, gamen, dan zal de Erazer zo’n 100 minuten meegaan. Niet veel maar voor een gaming-notebook zeker niet slecht!

Het enige kleine minpunt wat we aan de Erazer kunnen ontdekken is dat niet alle FN functies feedback geven op het scherm. We hebben het dan met name over de schermhelderheid en geluidsvolume instellen. Geen feedback krijgen bij het aanpassen van de helderheid is geen ramp, u ziet immers het scherm vanzelf helderder worden of dimmen, maar feedback bij het aanpassen van het volume zou fijn geweest zijn. Nu moeten we naar het standaard speaker-icoon van Windows in de systemtray kijken hoe hard het geluid ongeveer staat. Maar dat is het enige nadeel wat we kunnen vinden en dan hebben we op alle slakken zout gelegd.

PluspuntenConclusie
  • Zeer krachtige grafische chipset
  • Relatief scherp geprijsd
  • Goed geluid
  • Windows uitschakel-knop
  • Gamers-toetsenbord
Met de Erazer X6812 zult u op geen enkele lan-party een flater slaan. Hij kan met gemak alle games draaien en deze zien en klinken ook nog eens fantastisch op dit apparaat. Heeft u altijd al een gamers-notebook, of grafisch extreem krachtig notebook, willen hebben maar heeft u deze altijd te duur gevonden? Dan heeft u nu een buitenkans om voor een relatief lage prijs alsnog zulke power in huis te halen. Veel gameplezier!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: