abonneren

Eee PC 901

Deze versie van de Eee PC is dankzij een aantal extra’s de modernere, opgewaardeerde uitvoering van de 900.

Om met het belangrijkste te beginnen: de accu. Deze 6-cells uitvoering is goed voor bijna 6 tot ruim 7 uur werktijd op een acculading. Dat is mede te danken aan het nieuwe hardwareplatform met de energiezuinige Intel Atom.

h2]PrestatiesDe prestaties van het bij de Netbooks behoorlijk ondertussen behoorlijk standaard geworden Intel platform met Atom processor en bijbehorende chipset, zijn ook standaard en in overeenstemming met het beoogde eenvoudige gebruik.

Bescheiden formaat.

Behalve dat hij er wat gelikter uitziet met zijn glimmende finishing en vier toegevoegde functietoetsen, is er uiterlijk ten opzichte van de 900 niet zoveel veranderd. De 901 ondersteunt (draft) 802.11n en bluetooth. Door het bescheiden schermformaat is het notebook en daardoor ook het toetsenbord behoorlijk klein. Dit vereist enige gewenning waarna er toch goed op valt te tikken.

Scherm

Het door leds verlichte scherm is van uitstekende kwaliteit maar heeft wel de gebruikelijke beperkte resolutie van 1024 x 600. Gelukkig compenseert de aanwezige pan functie deze beperking een beetje.

Opties

Gebleven is de keuze tussen Linux en XP en de twee formaten ssd. Om het gebrek aan opslagruimte te compenseren, krijgt de gebruiker gratis 20 GB online opslagruimte ter beschikking. Overigens is het netbook ruim 100 gram zwaarder geworden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • compact licht
  • heel compleet
  • accuduur
  • bescheiden opslagruimte
Deze geëvalueerde versie van de het oer-netbook mag er zijn en biedt de benodigde functionaliteit in een bescheiden formaat voor een redelijke prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: