abonneren

EEE PC 1018P

De EEE PC 1018P van Asus is uitgerust met de nieuwe Intel Atom N455-processor. Hierdoor beschikt dit netbook over sneller geheugen, namelijk ddr3 (1333) in tegenstelling tot ddr2 (800) bij netbooks met een N450-processor.

None

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

In theorie is het ddr3-geheugen een paar honderd megahertz sneller, maar in onze benchmarktests komt dit niet naar voren. Wat wel naar voren komt, is dat dit netbook ondanks zijn goede accu net iets minder lang meegaat dan een vergelijkbaar netbook met een N450-processor. Toch is een gemiddelde accuduur van meer dan zes uur zeker netjes.

Qua mogelijkheden kunt u met deze EEE PC redelijk uit de voeten. Naast de gebruikelijke specificaties bevat dit netbook namelijk ook bluetooth 3.0 en is de geïntegreerde webcam in het beeldscherm voorzien van een sleufje waarmee u de lens kunt blokkeren. Innovatief! Wel jammer is dat Asus zijn netbook vol heeft gegooid met extra software waarvan we ons het nut afvragen. Wat moeten we op een netbook met een casualgamespakket, de Times Reader en een eBay-icoon op de Windows-desktop?

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • mooi plat design
  • handig sleufje voor de webcam
  • systeemvervuiling
De Asus EEE PC 1018P is een mooi netbook, maar hij is aan de prijzige kant. Gelijkwaardige prestaties zijn te vinden voor een lagere prijs. Wel zijn we erg gecharmeerd van het mooie en platte design.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: