abonneren

Eee PC 1002AH

Nu de netbooks gemeengoed beginnen te worden en zo ongeveer iedere frequente internetgebruiker kwijlend langs de schappen heeft gelopen, om ook zo’n handig, compact en vooral goedkoop mini-notebookjes uit te zoeken of op zijn minst er over te dromen, breidt uitvinder Asus zijn Eee-pc assortiment uit met luxere modellen.
Zo is er de Eee PC 1002: Mooier, slanker en lichter!

Van binnen zijn de verschillen met de met de Asus Eee PC 1000H klein. Zo ook hier de superenergiezuinige Intel Atom-cpu met bijbehorende chipset, 1 GB geheugen, b/g/n wlan en Bleutooth. De prestaties zijn dan ook navenant gelijk.

Accu

Zelfs de accuduur is volgens onze metingen vrijwel gelijk met 2,5 tot ruim drie uur. Wel gebruikt Asus in dit notebook een modernere Lithium-polymeer accu, waarmee ruimte en vooral ook gewicht wordt gespaard. Bij de afmetingen scheelt dit een paar milliemeter het gewicht van met 200 gram wel significant lager.

Scherm

Het scherm is ook van vergelijkbare uistekende kwaliteit. Door leds verlicht levert dit 10 inch breedbeeld scherm een helder beeld van goede kwaliteit met een goede kijkhoek en weinig reflectie dankzij de matte antireflectie coating. Jammer is dat nog steeds de resolutie van 1024 x 600 aan de (te) lage kant is. Wel is er de pan en zoom functie waarmee een hogere resolutie beeld over het scherm gescrold kan worden.

Mooi

Rest het meest opvallende aan deze nieuwe EeePC. Zijn strakke uiterlijk. Met een geborsteld aluminium deksel,stemmig grijs met zwarte binnenkant en een uitstekend touchpad.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • mooi
  • licht
  • compleet
  • accuduur
  • schermresolutie
Een uitstekend netbook voor wie een wat chiquer uiterlijk waardeerd, of een significant lichter gewicht belangrijk vindt en daar honderd euro extra voor over heeft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: