abonneren

Eee PC 1000HD

Voor wie een 9-inch scherm nog niet groot genoeg vindt, heeft Asus ook een 10-inch versie, in de vorm van de Eee PC 1000. Ook deze is er in een aantal uitvoeringen.

Wij testen de 1000H en de 1000HD. Uiterlijk zijn ze, afgezien van de mogelijke kleuren, gelijk: een glanzend uiterlijk en vier functietoetsen. Dankzij het grotere scherm en de grotere afmetingen is ook het toetsenbord groter en vooral breder dan bij de 9 inch netbookjes. Dit is aanzienlijk prettiger tikken dus.

Celeron

Vanbinnen is het verschil groter; de 1000HD heeft een Celeron-processor en b/g wlan aan boord. Bluetooth hebben ze allebei. Wij testen de XP-versie met 1 GB geheugen, maar ze zijn ook leverbaar met Linux met 2 GB geheugen. De prestaties verschillen nauwelijks, en zijn ruim voldoende voor het beoogde gebruik.

Accuduur

De accuduur is bij deze Celeronversie wel een stukje korter maar met vier tot bijna vijf uur toch nog een stuk beter dan de met een driecels accu uitgeruste concurrenten.

Scherm

Het door leds verlichte 10-inch scherm is van uitstekende kwaliteit, jammer is dat de resolutie met 1024 x 600 niet groter is. Ter compensatie van dit ongemak is er een pan-functie in een resolutie van 1024 x 768.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitstekend toetsenbord
  • compleet
  • accuduur
  • relatief zwaar
Deze wat grotere uitvoering van de Eee pc heeft zo zijn voordelen. De gebruikte processor blijft in prestaties nauwelijks achter bij zijn zeer vergelijkbare Atom-versie. Alleen de accu gaat iets minder lang maar altijd nog een behoorlijke tijd mee.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: