abonneren

Eee PC 1000H

Voor wie een 9-inch scherm nog niet groot genoeg vindt, heeft Asus ook een 10-inch versie, in de vorm van de Eee PC 1000. Ook deze is er in een aantal uitvoeringen.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Wij testen de 1000H en de 1000HD. Uiterlijk zijn ze, afgezien van de mogelijke kleuren, gelijk: een glanzend uiterlijk en vier functietoetsen. Dankzij het grotere scherm en de grotere afmetingen is ook het toetsenbord groter en vooral breder dan bij de 9 inch netbookjes. Dit is aanzienlijk prettiger tikken dus.

Atom

Vanbinnen is het verschil groter; de 1000H werkt met de nieuwe superenergiezuinige mobiele Intel Atom-cpu met bijbehorende chipset en met b/g/n wlan. Bluetooth hebben ze allebei. Wij testen de XP-versie met 1 GB geheugen, maar ze zijn ook leverbaar met Linux met 2 GB geheugen.

Accuduur

De prestaties verschillen nauwelijks, maar de accuduur wél; die is bij deze Atom aanzienlijk gunstiger met bijna vijf tot ruim zes uur. Wel is de accuduur ruim een uur korter dan bij de Eee PC 901. Dat moet een gevolg zijn van het grotere scherm en de harde schijf van 80 GB in plaats van een solid state schijf.

Scherm

Het door leds verlichte 10-inch scherm is van uitstekende kwaliteit, jammer is dat de resolutie met 1024 x 600 niet groter is. Ter compensatie van dit ongemak is er een pan-functie in een resolutie van 1024 x 768.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitstekend toetsenbord
  • compleet
  • accuduur
  • relatief zwaar
Door de beperkte schermresolutie net niet perfect netbook, maar wel uitermate geschikt voor mobiel gebruik dankzij de uitstekende accuduur.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste Vacatures