abonneren

Easynote XS

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Een Mininotebookje compleet met Windows geeft optimale mobiliteit dankzij een minimaal gewicht.

Niet alleen Asus heeft ontdekt dat er een markt is voor kleine lichte notebookjes. Ook Packard Bell heef met zijn EasyNote XS een mininotebook onder één kilo.

Compact

Net iets groter dan een half A4-tje is het een compleet notebook. Het mist een optische drive. Met het meegeleverde Windows XP als besturingssysteem, heeft u nadat uw eigen toepassingen zijn geïnstalleerd geen optische drive meer nodig. De EasyNote XS is gebaseerd op het energiezuinige Via-platform met C7 processor op 1,2 GHz, eenvoudige S3 graphics, 1 GB werkgeheugen en een 30 GB harde schijf. Dit staat garant voor voldoende prestaties voor het normale dagelijks gebruik van internet en kantoortoepassingen.

Scherm

De grootste beperking van het notebookje zit in het relatief kleine 7 inch tft scherm. Het is breedbeeld maar wel met een beperkte resolutie van 800 x 480. Deze resolutie is voor Windows XP en vooral voor het browsen over internet erg beperkt. Dat betekent dat sommige menuknoppen in windowsvensters gewoon buiten beeld vallen en dan ook onbereikbaar zijn. Bij het internet browsen betekent het veel scrollen. Wel is er de mogelijkheid het scherm in een hogere resolutie van 800 x 600 te gebruiken. Er is dan meer ruimte maar de scherpte van het beeld wordt er wel minder van.
Een dvi-i aansluiting is beschikbaar om een externe monitor tot 1024 x 768 aan te sluiten.

Draadloos

Voor de communicatie met buiten is er usb, netwerk, wifi en bluetooth aanwezig. Het kleine toetsenbordje tikt goed en er is een webcam voor het chatten met beeld. De touchpadmuis zit tussen het toetsenbord en het scherm. Handig voor de bediening met de duimen bij het gebruik in de hand. Voor op het bureau is het minder praktisch.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • klein en licht
  • Windows XP
  • bluetooth
  • resolutie scherm
  • touchpad klein
Al met al veel mogelijkheden in bescheiden formaat met een redelijk prijs. Je moet er wel wat in zien, want voor die prijs is ook een volwaardig full-size notebook te koop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: