abonneren

EasyNote TM87-GN-005

Packard Bell maakt al jaren notebooks in de EasyNote serie. Een reeks waarbij goede prestaties tegen een redelijke prijs centraal staat. De EasyNote TM87 is daar geen uitzondering op.

Deze Easynote heeft dankzij zijn Core-i3 processor en 4 GB aan ramgeheugen redelijke prestaties, hoewel de graphics worden verzorgd door Intels eigen geïntegreerde chipset: Intel HD Graphics. Verder dan een beetje casual gamen zult u dan ook niet komen op dit notebook. Daarentegen is de accuduur voor zo'n groot notebook (15,6 inch) wel respectabel. (gemiddeld bijna 4 uur)

Wat meegeleverde software betreft, krijgt u van Packard Bell een volledig pretpakket met heel veel software, waaronder een overkill aan officesoftware (MS Office 2007 trial en MS Works). De interessantste software uit deze collectie is Photoshop Elements 7, Nero Essentials en Power DVD 9. Ook apart is het zogenaamde Social Networks-programma, dat zelfs een eigen knop heeft op het toetsenbord. Overigens valt tijdens het testen op dat onze benchmarksoftware zich traag installeert op dit notebook. We vermoeden dat dit te maken heeft met de vele extra software die geïnstalleerd is. Eenmaal geïnstalleerd, werkt de software echter wel probleemloos.

Het toetsenborddesign bevat geen eilandjes zoals we tegenwoordig veel bij andere notebooks zien, maar heeft wel, net als de Dot VR46, een eigen apart design, waardoor elke toets lijkt te zweven. Dit toetsenbord is echter groter dan bij zijn veel kleinere collega en heeft een eigen numeriek gedeelte. Dit toetsenbord tikt redelijk prettig. Ook de touchpad is dankzij het gladde oppervlak erg fijn om te gebruiken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede prestaties
  • lange accuduur
  • teveel software vooraf geïnstalleerd
De EasyNote TM is een typisch Packard Bell-notebook met zijn eigen voor- en nadelen. Niet iedereen zal van de grote hoeveelheid software gecharmeerd zijn, maar de hardware is op zich prima.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie