abonneren

EasyNote TJ75-GN-520

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Packard Bell is de eerste fabrikant die ons een notebook levert met een gloednieuwe Core i3-processor. We zijn benieuwd hoe dit notebook zich verhoudt tot zijn voorgangers.

Laten we eerst kort kijken naar de hardware. De Core i3-processor draait met twee kernen op 2133 MHz. Beide kernen zijn voorzien van hyperthreading, zodat er in theorie vier op zichzelf staande taken uitgevoerd kunnen worden. Tevens is deze EasyNote uitgerust met 4 GB ddr3-geheugen dat op 1066 MHz draait. De opslagruimte bestaat uit een 320 GB harde schijf, waarvan volgens het analyseprogramma Everest 286 GB bruikbaar is. De EasyNote TJ75 is geen netbook maar een notebook, dus treffen we een ouderwetse dvd-brander aan. Verder is het notebook voorzien van de gebruikelijke features, waaronder een hdmi-poort, geïntegreerde webcam en vier usb2.0-aansluitingen. De grafische prestaties worden door Intel's eigen grafische chipset verzorgd, de Intel Graphics Media Accelerator HD. Deze is krachtiger dan zijn voorganger, de X4500MHD.

Tot zover het binnenwerk. Als we de prestaties van deze notebook vergelijken met notebooks van voorgaande generaties, dan zien we dat deze EasyNote flink sneller is. Dat geldt met name voor het grafische deel, of u nu video's kijkt of spelletjes speelt. Wel gaat het natuurlijk om een geïntegreerde chipset, dus u moet er geen wonderen van verwachten. De batterijduur van deze EasyNote is niet heel bijzonder: de 6-cells accu houdt het in onze test gemiddeld iets meer dan twee en een half uur vol. Op dat gebied zien we dus geen verbetering.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prima prestaties
  • allround inzetbaar
  • veel voorgeïnstalleerde software
  • accuduur stelt teleur
De EasyNote TJ75 wordt met veel voorgeïnstalleerde software geleverd, wat inherent is aan Packard Bell. Denk aan Photoshop Elements, Nero, en Norton. Als u liever een schoon systeem wilt, moet u niet bij Packard Bell zijn. Desondanks is de EasyNote TJ75-GN-520 zeker geen slechte deal.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie