abonneren

Dot.nl/01

Packard Bells nieuwe netbook is overduidelijk een kloon van de Acer Aspire One wat resulteert in een bijzonder geslaagd uiterlijk.

Vooral uiterlijk zijn een aantal cosmetische aanpassingen een verbetering. Net als de Acer en vele andere netbooks is het hardware platform identiek met een energiezuinige Intel Atom met één gigabyte geheugen en de geïntegreerde Intel graphics. De prestaties zijn navenant overeenkomstig en zijn ook hier ruim voldoende voor het envoudige gebruik waar de Netbookjes voor bedoeld zijn.

Toetsenbord

Het door het iets bredere ontwerp is het toetsenbord ook wat breder dan bij sommige andere netbooks wat de bruikbaarheid bij het tikken ten goede komt. Het kleine touchpad doet het bij de Dot goed de muisknoppen naast in plaats van onder het touchpad vinden we ook hier minder handig.

Beeldscherm

Het 9,8 inch breedbeeldscherm is van het net niet alt te hinderlijk glimmende soort. Als bij veel van de netbooks heeft het scherm de vooral verticaal beperkende resolutie van 1024 x 600 pixel. Dit betekent dat er bij het browsen veel gescrold zal moeten worden.
De beeldkwaliteit, helderheid en kijkhoek van dit door leds verlichte scherm zijn goed. Microfoon en webcam zitten boven het scherm zodat videochatten tot de standaardmogelijkheden behoort.

Mogelijkheden

Net als de Acer One heeft ook dit notebookje naast een vier-in-een geheugenkaarlezer een extra sd-slot waarmee de opslagruimte flink kan worden uitgebreid.
Met de schijfruimte van maar liefst 160 GB moet zelfs een veeleisende gebruiker toe kunnen.
De batterijduur is met twee en half tot drie driekwart uur heel behoorlijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uiterlijk
  • compact
  • extra sd slot
  • reflecterende scherm
Een prima Netbook met een chique uitstraling.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie