abonneren

Dot VR46

Voor de motorracefanaten onder ons heeft Packard Bell een heel speciaal notebook uitgebracht: de Dot VR46. Dit 11,6-inch notebook is gebaseerd op de negenvoudige wereldkampioen MotoGP Valentino Rossi.

De cover van het notebook is ontworpen door Aldo Drudi, Rossi's grafisch ontwerper. Het design van de cover komt overeen met Rossi's helm, waarin dezelfde zon en maan te vinden is. Tevens is het getal 46, het nummer dat Valentino Rossi tijdens zijn races draagt, erin verwerkt. Qua hardware is dit notebook net geen netbook, hoewel hij er wel wat van wegheeft. Dat is met name te danken aan zijn kleine formaat en de ultra-lowvoltageprocessor die zorgt voor een bijzonder lange batterijduur. De keerzijde is wel dat u qua prestaties wat inlevert, waardoor u er bijvoorbeeld niet op kunt gamen. Complexe racespellen zijn dus uitgesloten en dat is wel een beetje jammer op een racenotebook. Ook zult u het moeten doen zonder optische drive.

Zoals gebruikelijk bij Packard Bell is het notebook voorzien van heel veel extra software. De volledige Norton Internet Security Suite is aanwezig, inclusief Norton Online Backup, een trialversie van MS Office 2007, MS Works, diverse casual spelletjes, de Google Toolbar, Power DVD 8 van Cyberlink en Photoshop Elements 7. Wij vinden het teveel van het goede, hoewel Photoshop Elements natuurlijk wel een mooie bonus is. Het toetsenbord is net als het notebook compact en heeft daardoor een afwijkende lay-out die erg wennen is voor ervaren tikkers. Dat is dus zeker iets om rekening mee te houden. Echter heeft de Dot VR46 wel een lekker gladde touchpad die fijn is in het gebruik.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer mobiel
  • mooi en apart design
  • afwijkende lay-out toetsenbord
  • niet heel krachtig
Hoewel dit notebook zelf geen racemonster is, bent u er dankzij zijn mobiliteit wel een echte roadwarrior mee.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: