abonneren

Dot S

Ook Packard Bell heeft met zijn Dot S een 10 inch mini-notebookje. Iets groter gegroeid tov. De bestaande Dot.nl.

Dit netbookje heeft een strak ontwerp met een glanzend deksel en een fraai van een patroontje voorzien mat toetsenbord. Helaas is de rand om het scherm net als het scherm zelf bijzonder glimmend en daardoor reflecterend. De kwaliteit, zowel als de kijkhoek van dit 10 inch scherm is prima. De resolutie is met 1024 x 600 heelaas nog steeds aan de beperkte kant wat zijn beperkingen oplevert bij het browsen en sommige applicaties.

Gelijkenis

Niet zo verwonderlijk sinds Packard Bell bij Acer hoort, is dat het netbook zowel in als extern erg veel lijkt op de Acer One NB150d.

Nieuwe Atom

Deze Dot S heeft bevat net als een aantal anderen de nieuwe Atom N280 die dankzij zijn 3 % snellere kloksnelheid ook een fractie sneller loopt dan zijn voorganger. Jammer is dat ook hier niet de nieuwe bijbehorende N40 chipset gebruikt wordt. Toch zijn wel de grafische prestaties ook wat toegenomen. Al met al voor Windows XP prima prestaties.

Accu

Door de constructie van de scharnieren is er ruimte voor een gigantische accu die het in onze metingen ook een respectabele tijd volhoudt van bijna 6 tot bijna 9 uur.

Software

Packard Bell houdt zijn reputatie in ere door het meeleveren van software in dit geval ms-works, de MS-office 60 dagen versie en de proefversie van Norton Internet sequrity

Communicatie

Aan netwerkmogelijkheden geen gebrek met wifi, bluetooth ingebouwd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • accuduur
  • reflecterend scherm
  • beperkte resolutie
Dankzij zijn uitgebreide communicatiemogelijkheden en uitstekende accuduur bijzonder handig voor onderweg. NB:Ons testexemplaar had een 3G module. De in Nederland te koop zijnde uitvoering echter niet!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: