abonneren

Dell XPS 15z

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
Dell neemt de term MacBook Airkiller wel erg serieus en komt met een - in verhouding tot de MacBook Air - gigantisch 15,6 inch notebook aanzetten: de Dell XPS 15z. Als dit notebook valt op de MacBook Air dan is er zeker weten niets meer over van het MacBook. De XPS 15z is wel superstrak vormgegeven en voor 15,6 inch notebooks bijzonder dun: bijna 2,5 cm.

Door zijn grootte is er genoeg ruimte voor een mooi en comfortabel toetsenbord dat lekker tikt en voorzien is van achtergrondverlichting. Ook is er ruimte voor een slot-in dvd-brander die netjes in het chassis is weggewerkt.
Het beeldscherm van de XPS 15z is van uitstekende kwaliteit en heeft een zeer goede kijkhoek. Kijken naar dit scherm is zeker geen straf. Het geluid is daarentegen helaas wat minder. De boxen missen power en de bas klinkt wat vlak.

Dell heeft wel zijn best gedaan de Apple ervaring zoveel mogelijk te benaderen. Zo is de desktop standaard voorzien van een soort softwaredock van waaruit allerlei tools en programma’s opgestart kunnen worden. Niet iedereen zal dit stukje software kunnen waarderen en gelukkig kan het ook zonder problemen uitgeschakeld en of verwijderd worden.

Wat prestaties betreft weet Dell’s XPS 15z de MacBook te overtreffen. Op zich logisch want de MacBook Air is al een tijdje uit en wordt bijna vervangen door een nieuwer model. De prestaties zijn vooral op processorniveau groot. Op grafisch gebied loopt de XPS 15z ook voor, maar als we naar de Mafia II benchmark kijken, dan zien we daar dat de MacBook Air toch net wat meer frames per seconde weet binnen te halen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Mooie vormgeving
  • Super beeldscherm
  • Goede prijs/prestatie verhouding
  • Groot
  • Geluid is matig
De Dell XPS 15z is een strak vormgegeven, mooi en krachtig notebook met een schitterend beeldscherm. Hij is alleen misschien iets te groot voor hen die de compactheid zoeken van een MacBook Air.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie