abonneren

Dell Vostro 3550

Dell heeft 2 zakelijke lijnen. Eén voor grote bedrijven en één voor kleine bedrijven. De Latitude reeks is gericht op de grote jongens, maar speciaal voor het midden en klein bedrijf heeft Dell ook de Vostro reeks. Deze worden gepositioneerd als makkelijk configureerbare laptops voor een redelijke prijs.
Onlangs zijn aan deze lijn twee nieuwe notebooks toegevoegd: de Vostro 3450 en de Vostro 3550. Hier bespreken we de 3550.

De Vostro 3550 is verkrijgbaar in drie kleuren: metaal rood, zilver en brons. De grootte is traditioneel 15,6 inch waardoor er genoeg ruimte is voor krachtige hardware. De notebooks van Dell zijn altijd tijdens de bestelling aan te passen. Zo heb je meerdere opties waaruit je kan kiezen. Denk daarbij aan de processor, hoeveelheid ramgeheugen en de opslagcapaciteit van het notebook. Het model dat wij ter test hebben ontvangen beschikt over Intel Core i7-2620 processor met vier processorkernen, 4 GB aan ramgeheugen, een 500 GB harde schijf en een standaard dual layer dvd-brander. De graphics worden verzorgd door AMD met de AMD Radeon HD 6630M.

De algehele prestaties van het notebook zijn erg goed. In PCMark Vantage weet het notebook een score te behalen van 7745 punten, en daarmee zit hij in de hogere regionen. Helemaal op zakelijk notebook gebied. Een gemiddeld instapnotebook zit ongeveer op zo'n 5000 punten. Het notebook is voorzien van Windows 7 Professional en 4 usb-poorten. Twee daarvan ondersteunen usb3.0. Een pluspunt wat ons betreft.

Het notebook weegt bijna 2,5 kilo en door zijn 15,6 inch grootte vinden we het niet echt een mobiel notebook. Desondanks stelt de accuduur van deze Vostro niet teleur. Gemiddeld gaat dit notebook op één acculading bijna 5 uur mee. Voor een 15,6 inch notebook is dat heel netjes.

Wel vinden we het erg jammer dat de beeldkwaliteit van het scherm enigszins tegenvalt. Het beeld is op zich wel duidelijk en helder, maar er is iets met dit scherm waardoor het net canvas lijkt waarnaar je aan het kijken bent. Hierdoor zijn achtergrondkleuren, met name wit, niet egaal. Voor zakelijk gebruik is dit waarschijnlijk geen probleem, maar toch vinden we het jammer.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • goede prestaties
  • 2 usb3.0 poorten
  • lange accuduur
  • prijzig
  • matig scherm
De Vostro 3550 is een prima zakelijk notebook met aardig wat prestaties aan boord. De ondersteuning van usb3.0 en de lange accuduur vinden wij grote pluspunten. De kwaliteit van het beeldscherm vinden we daarentegen ietsje minder.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Notebooks

Tags: