abonneren

Dell Vostro 3450

Dell heeft 2 zakelijke lijnen. Eén voor grote bedrijven en één voor kleine bedrijven. De Latitude reeks is gericht op de grote jongens, maar speciaal voor het midden en klein bedrijf heeft Dell ook de Vostro reeks. Deze worden gepositioneerd als makkelijk configureerbare laptops voor een redelijke prijs.
Onlangs zijn aan deze lijn twee nieuwe notebooks toegevoegd: de Vostro 3450 en de Vostro 3550. Hier bespreken we de 3450.

De Vostro 3450 is in drie kleuren (metaal rood, zilver en brons) beschikbaar en het is een 14 inch notebook. In Europa is dat enigszins een apart schermformaat, hoewel hij wel steeds meer de markt begint door te dringen. Op zich terecht, want notebook-liefhebbers zijn het er allemaal over eens dat 14 inch de perfecte tussenmaat is voor comfortabel werken en mobiliteit.

De notebooks van Dell zijn altijd tijdens de bestelling aan te passen. Zo heb je meerdere opties waaruit je kan kiezen. Denk daarbij aan de processorkeuze, het interne geheugen en de opslagcapaciteit van het notebook. Het model dat wij ter test hebben ontvangen beschikt over een Core i5-2410M processor, 4 GB aan ramgeheugen, een 500 GB harde schijf en een standaard dual layer dvd-brander. De graphics worden verzorgd door de geïntegreerde grafische chipset van Dell.

Dit laatste is overigens opvallend, want op de Dell website kunnen we de Vostro 3450 alleen bestellen met een AMD HD6630M Radeon chipset. Nu is dit ook geen heel spannende chipset, maar hij is wel bijna 2x zo krachtig als Intel's eigen grafische processor. Wat dat betreft doet Dell zichzelf in deze test dus een beetje tekort. Het is overigens mogelijk het notebook alleen met de grafische chipset van Intel te bestellen. Hiervoor moet gebeld worden met Dell zodat de configuratie handmatig alsnog aangepast kan worden. De prijs die in deze review vermeld staat, gaat echter wel uit van de AMD chipset.

De algehele prestaties zijn niet heel erg hoog, maar zeker ruim voldoende voor zakelijk gebruik. In PCMark Vantage scoort het apparaat 6243 punten en PCMark 07 2093 punten. Een gemiddeld instapnotebook zit ongeveer op zo'n 5000 punten (PCMark Vantage). Het notebook is voorzien van Windows 7 Professional en 4 usb-poorten. Twee daarvan ondersteunen usb3.0. Een pluspunt wat ons betreft.

Het notebook weegt zo'n 2,28 kilo en hierdoor redelijk gemakkelijk mee te nemen. Er zijn echter natuurlijk wel lichtere notebooks, maar daar betaal je dan ook weer meer voor. De accuduur had van ons iets langer gemogen. Gemiddeld gaat dit notebook op één acculading net geen 3,5 uur mee en dat vinden we voor een 14 inch zakelijk notebook eigenlijk te karig.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • 2 usb3.0 poorten
  • 14 inch is een fijn formaat
  • accuduur niet heel lang
  • prijzig
De Vostro 3450 is het wat ons betreft nét niet. Hoewel we gecharmeerd zijn van het 14 inch formaat en de 2 usb3.0 poorten toejuichen, vinden we de accuduur te kort en de aanschafprijs nogal hoog. Voor meer dan 800 euro verwachten we net iets meer.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie