abonneren

D900T GL-Workstation

Tegenwoordig heet Promedion Xxodd, maar dat geldt nog niet voor de D900 GL/Workstation.

De Promedion kunnen we met recht een monsternotebook noemen. Hij is zwaar, zowel wat gewicht als wat hardware betreft. Hij weegt bijna 6 kilo en heeft een Pentium 4 ht-processor op 3,6 GHz, 2 GB (!) aan ramgeheugen en twee 80-GB harde schijven in raid0-configuratie aan boord. Het mag duidelijk zijn dat dit notebook niet lang kan draaien op zijn batterij (59 minuten). De D900T is vooral bedoeld voor technische mensen die zware applicaties gebruiken voor hun projecten en werk. Hij beschikt namelijk over de nVidia Quadro 1400Go, een krachtige grafische chipset die zeer geschikt is voor zware 3D-applicaties zoals Autocad en 3D Studio Max. Op dat gebied laat dit notebook de andere deelnemers dan ook ver achter zich.

Ook leuk om mee te gamen

Hoewel de grafische chipset er niet voor bedoeld is, is het notebook ook op gaminggebied één van de betere. Het beeld en geluid zijn van prima kwaliteit, mede dankzij de subwoofer die in het notebook verwerkt zit. Daarnaast zit er boven in het beeldscherm een webcam en is er een extern diskettestation meegeleverd. Mocht u het notebook namelijk opnieuw willen installeren en wilt u een andere raidconfiguratie, dan hebt u een diskettestation nodig hebben om dit in te stellen: attent van Xodd. Het notebook is dik maar wel netjes en strak afgewerkt, compleet met tas én de mogelijkheid het notebook te verzekeren. In de brief die u bij het notebook krijgt staat duidelijk wat niet onder de garantie valt en wat u met een verzekering kunt ondervangen. Deze verzekering kunt u via het meegeleverde formulier afsluiten bij een verzekeraar waarmee Xodd een partnership heeft. Deze mogelijkheid vinden we erg netjes en het vermelden waard.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zeer krachtig.
  • Uitstekende kwaliteit.
  • Compleet.
  • Erg zwaar.
  • Korte accuduur.
Wilt u een serieus, krachtig notebook voor zware werkzaamheden, dan zit u met de Promedion notebook gebeiteld. Een powerhouse van de bovenste plank.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: