abonneren

CX620

Ook MSI weet hoe men veel power in een betaalbaar notebook stopt. Hoewel qua hardware niet zo krachtig als de Asus X52J, weet de CX620 toch heel behoorlijke prestaties neer te zetten.

Dat is ook niet zo raar, want dit notebook is uitgerust met een Intel Core i-3-processor, 4 GB aan ddr3-geheugen en een Radeon HD5470 grafische chipset van Ati. Multimediabewerkingen en gaming is dan ook geen probleem. Tijdens de standaard 'afconfiguratie' van de installatie krijgen we een keuzescherm te zien waarin we kunnen aangeven welke software we willen mee installeren. Er staan drie programma's: MS Works, Windows Live en Adobe Reader. Alleen Adobe Reader kunnen we echter uitschakelen. De andere twee opties zijn geblokkeerd en worden standaard mee geïnstalleerd. Dit is echt het sufste keuzescherm dat we ooit zijn tegengekomen en de keuze of Adobe Reader nu wel of niet geïnstalleerd moet worden, is redelijk zinloos.

Naast de bovengenoemde software is er ook nog een hoop andere software mee geïnstalleerd, wat zorgt voor een redelijk vuil systeem. Zo vinden we op het notebook Norton Internet Security Suite, MS Office 2007 Trial, MS Works, Windows Live, diverse MSI-tools en diverse programma's van Arcsoft voor met name fotobeheer. Qua aansluitingen en connecties zit u wel goed met dit notebook, hoewel we twee usb-poorten wel een beetje weinig vinden. Het toetsenbord kent een standaard lay-out met eveneens een eiland-design. Ook hier is een numeriek gedeelte aanwezig. De toetsen zijn echter net een slag kleiner, waardoor het toch even wennen is om met dit toetsenbord te werken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • krachtig
  • slechts twee usb-poorten
  • toetsenbord is wennen
Hoewel er wel wat kleine minpuntjes zijn, is de MSI CX620 zeker geen miskoop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: