abonneren

Compaq 2710p

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Een ultra-portable tablet-pc die alles biedt voor de mobiele notebook gebruiker.

Dankzij de ledverlichting is het 12,1 inch scherm bijzonder dun wat bijdraagt aan de veelzijdigheid van dit notebook. Het scherm is uitgerust als tabletscherm dat met de elektromagnetische pen zonder batterijen heel goed is te bedienen met de Windows Vista tablet-functies. Ook de handschriftherkenning doet het prima op dit notebook.

Geen touchpad

Vanwege de compacte bouw en deze tabletbediening heeft HP ervoor gekozen het touchpad weg te laten. Wel is er nog de erg veel gewenning vereisende trackpoint of dopmuis. (Je haat het ding of je kunt niet zonder). Wij zaten veel op het niet aanwezige touchpad te wrijven.

Prestaties

Met de prestaties zit het dankzijde moderne ultra low voltage uitvoering van de Core 2 Duo processor wel goed. Schijfruimte is er genoeg. Een externe optische drive is optioneel.
Verder is het notebook goed voorzien met, vingerprintscanner, tpm beveilging, webcam, automatische dimfunctie en veel communicatievoorzieningen.
Vooral draadloos hoeft u niet zonder verbinding te zitten met abgn-wlan, bluetooth en hsdpa voor een snelle verbinding met het mobiele netwerk.

Autonomie

Het gewicht van dit notebook is redelijk beperkt. Het breedbeeld scherm heeft een goede beeldkwaliteit, wel met een wat beperkte kijkhoek.
De accu van dit notebook houdt het tweeënhalf tot ruim 5 uur vol. Met de optionele onder het notebook vast te klikken extra batterij loopt dit op tot 10 uur. Genoeg voor een hele werkdag.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • tabletpc
  • ledscherm
  • mogelijkheden
  • batterijduur
  • hsdpa 3G
  • geen touchpad
Een handige tablet-pc met een bescheiden gewicht en goede autonomie. Jammer is het ontbreken van een touchpad.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: