abonneren

B1H

De ultra mobiele pc van Wibrain is niet alleen heel compact maar valt ook op dankzij zijn bijzonder goede scherm.

De Wibrain B1H is een complete pc in zakformaat. Met zijn bescheiden afmetingen van 19 bij 8 cm en drie cm is het een echte zakcomputer. Met een gewicht net iets boven de halve kilo zal je hem niet ongemerkt meedragen, maar toch.

Via platform

De Wibrain B1H is voorzien van een energiezuinige Via C7 processor op 1,2 GHz, 1 GB geheugen en S3 Unichrome graphics. Hij wordt geleverd met Windows XP home en levert hiermee heel behoorlijke prestaties. 3D prestaties moet u er niet van verwachten.

Schermkwaliteit

Dankzij het uitstekende heldere en bijzonder scherpe 4,8 inch breedbeeldscherm met een resolutie 1024 x 600 is het prima video kijken al dan niet van divx bronnen. Jammer is dat het geluid wel wat te wensen overlaat maar dat is met een headsetje gemakkelijk te ondervangen. Het scherm is als aanraakscherm uitgevoerd compleet met pen, dat prima werkt. Omdat er geen enkele software voor wordt meegeleverd (noch windows tabletpc of umpc software) is het nut hiervan beperkt. Naast het scherm heeft de Wibrain een uitstekend werkend touchpad dat samen met de muisknoppen aan de andere kant met twee handen kan worden bediend. Ook aan beide zijden van het scherm vinden we een compleet querty duimtoetsenbordje. De toetsen zijn echter zo klein dat het gebruik heel wat gewenning vereist

Opslag

Opslagruimte is er met de 60 GB schijf genoeg. Boven het scherm zit een uitklapbare webcam die het apparaat geschikt maakt voor chatten. De meegeleverde accu houdt het met gemiddeld zo'n drie uur flink lang vol, heel netjes.

Communicatie

De communicatie met de buitenwereld gaat via b/g wlan, bluetooth en één usbpoort. Jammer is dat een flashkaartslot ontbreekt. Wel is er een dockingconnector waarop met een verloopsnoertje een externe vga monitor kan worden aangesloten. Ook zijn er optioneel dockingcraddles verkrijgbaar waarmee meer aansluitingen beschikbaar komen. Helaas moet hiervoor ook flink in de buidel getast worden (vanaf €155)

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zeer compact
  • Beeldkwaliteit
  • Accuduur
  • Beperkte 3D graphics.
  • Geen handschriftherkenning
Een goed werkende draagbare pc met een mooi scherm en goede prestaties, voor een redelijke prijs. Met een optionele docking cradle of car mount neemt de toepasbaarheid aanzienlijk toe.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: