abonneren

AV 4360

Dit notebook is een bijtertje: onze benchmarkapplicaties hebben moeite om hem te testen, MobileMark 2006 geeft het zelfs op. Uiteindelijk krijgen we de benchmarks toch aan de praat en de scores zijn heel behoorlijk.

De cijfers voor de prestaties zijn bovengemiddeld. Wel zijn de grafische prestaties beperkt.

Onder de plastic behuizing zit dezelfde hardware als in de Averatec AV 2460: een Intel Duo Core T2300E processor op 1,66 GHz, 1024 MB geheugen en een harde schijf van 80 GB. Verder zitten er in dit notebook een Intel Graphics Media Accelerator 950 grafische kaart en een dvd-duallayer-brander.

De aansluitingen zijn hetzelfde als in de 2460. Handig vinden we de actieve usb-poort; deze blijft namelijk actief na het afsluiten van de computer, zodat je je mp3-speler kunt opladen wanneer het notebook uitstaat. Jammer is de onhandig geplaatste cardreader, die zit weggewerkt aan de zijkant. De diepere inkeping maakt het lastig om je kaartje er weer uit te halen. Net als de Averatec 2460 heeft dit notebook helaas een Brits toetsenbord.

De Averatec lijkt sterk op de 2460, maar er zijn wel een paar verschillen. Het apparaat is iets groter dan een A4’tje en ziet er iets anders uit. Het grootste verschil zit hem echter in het beeldscherm. In plaats van 12,1-inch meet het scherm 13,3-inch – nog steeds handzaam, maar toch groot genoeg. Het softwarepakket is uitgebreid met onder andere Star Office 7 en Paragon Exact Image.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Wifi schakelaar
  • Actieve usb-poort
  • Brits toetsenbord
  • Verkeerd geplaatste cardreader
Al met al een leuke laptop voor wie geen bakbeest van een notebook wil hebben, maar wel de kracht ervan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie