abonneren

AV 2460

De Averatec AV 2460 is een kleine krachtpatser. Met een gewicht van net geen 2 kilo en een formaat van een A4’tje is deze laptop zeer handzaam.

Dit komt doordat Averatec heeft gekozen voor een 12,1-inch beeldscherm in plaats een gebruikelijk 14- of 15-inch scherm. Ondanks dit kleinere schermformaat tovert hij er 1280 x 800 pixels op. Daardoor worden de pictogrammen en letters erg klein.

Het hart van dit notebook wordt gevormd door een moderne Core Duo van het type T2300 die met een snelheid van 1,66 GHz draait. Er zit 1024 MB geheugen in. Daaraan dankt de Averatec zijn ‘Vista Capable’ sticker. De 80GB-sata-schijf en de dual layer dvd-brander maken het notebook compleet.

Aan de nodige verbindingen (voor internet en randapparatuur) en poorten is gedacht. We zien een aantal usb-poorten, een firewirepoort, wifi-mogelijkheden en een 4-in-1 cardreader (aan de voorzijde van het notebook).

Dit notebook scoort goed in bruikbaarheid, snelheid en degelijkheid. Grafisch is het allemaal een stuk minder rooskleurig, maar dat zijn we gewend bij notebooks.

Helaas zijn er ook wat minpunten. Zo is het touchpad stroef en de in het touchpad geïntegreerde scrollfunctie irritant – deze werkt niet zoals bedoeld. Wie een externe muis gebruikt, heeft daar natuurlijk geen last van. Daarnaast heeft ons testmodel een Brits toetsenbord, wat natuurlijk voor ons Nederlanders lastig is. Al met al een leuke kleine laptop, maar met kleine gebreken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prijs
  • Afmetingen en gewicht
  • Vista-ready
  • Touchpad
  • Brits toetsenbord
Een leuke klein notebook, met kleine beperkingen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie