abonneren

AV 1050

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Compact en licht, fris gekleurd én goed: een notebookje om verliefd op te worden.

Averatec is nog niet zo lang op de Nederlandse markt. Het onderscheidt zich met fraai ogende notebooks en veel modellen in de compacte en lichte uitvoeringen. Zo ook de hier door ons geteste 1050. Met een bordeauxrode bovenkant en een witte kast een notebookje waar iedereen onmiddellijk verliefd op wordt.
Met een wxga-resolutie van 1280 x 768 heeft het 10,6-inch kleine breedbeeldscherm toch voldoende ruimte om alles wat we gewend zijn te laten zien. Het scherm is niet glanzend, bijzonder helder en scherp, waardoor de wel wat kleine letters toch goed leesbaar zijn. Alleen de verticale kijkhoek valt wat tegen, waardoor je er voor het bekijken van een videofilm wel recht voor moet zitten. Voor het gewone kantoorwerk onderweg levert het notebook prima prestaties. Je moet er alleen niet op willen gamen. Al het noodzakelijke voor de contacten met de buitenwereld zit er op en er aan, met uitzondering van infrarood en Bluetooth. De ultra low voltage Pentium M processor van 1,1 GHz samen met 512 MB geheugen en een 80-GB schijf presteren prima en zijn zuinig met energie, zodat we met Mobilemark 2005 een batterijduur van drie uur en twintig minuten meten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Compact en licht.
  • Helder en scherp beeld.
  • Matige geluidskwaliteit.
  • Verticale kijkhoek.
Prima notebookje voor onderweg zonder gesjouw. De prijs voor al dit fijns is behoorlijk, maar desondanks in vergelijking met de concurrentie bijzonder gunstig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie