Asus Vivobook X202E

Een kleine ultrabook, voor minder dan € 600, met aanraakscherm? Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar Asus levert met de Vivobook X202E op het eerste gezicht prima werk af.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • mooie afwerking
  • klein en compact
  • handige lader
  • Minpunten
  • schermkwaliteit
  • beperkte accuduur

Hij ziet er mooi uit, de afwerking is knap en met 11,6 inch is hij ook nog eens behoorlijk compact. Bekijk het als een netbook met touchscreen, zonder zwakke Intel Atom-processor. Binnenin vinden we een ietwat trage Intel Core i3-3217U. Ideaal voor klassiek thuisgebruik, maar als werkpaard voor onderweg schiet hij net iets tekort.
Zo’n kleine laptop met aanraakscherm voor zo’n prijs, daar moet een addertje onder het gras zitten. In dit geval is het duidelijk de schermkwaliteit en de beperkte helderheid. In het zonnetje kan je nauwelijks iets lezen. Het 1366 bij 768-pixel aanraakscherm daarentegen reageert wel behoorlijk snel. Qua accuduur mag je de Vivobook zeker niet vergelijken met een netbook: bij zwaar gebruik haalt je net geen twee uur, bij licht gebruik amper vier uur. Ondermaats voor zo’n formaat laptop.
Qua aansluitingen is de Vivobook X202E behoorlijk compleet, ondanks zijn compacte formaat. Naast hdmi zijn er nog drie usb-aansluitingen (waarvan één usb3.0), netwerk, sd- en een vga-aansluiting. Bij deze laptop heb je geen last van koppelstukjes die je overal moet meenemen en bijna altijd vergeet, alle poorten zijn full-size. Om het geheel mobiel te houden, is de voedingsadapter ook klein gehouden. Veel invloed heeft dit gelukkig niet op de herlaadtijd: in iets meer dan vier uur is de Vivobook opgeladen.
Kortom: deze kleine rakker is een behoorlijk knap apparaat dat eigenlijk (afgezien van de schermkwaliteit) één grote achilleshiel heeft: zijn accu. Ben je geen reizend type en vind je een lange accuduur niet belangrijk, dan is deze Vivobook X202E een perfecte ultrabook met een interessant prijskaartje.

Geschreven door: Cédric Van op

Category: Review, Notebooks

Tags: notebooks