abonneren

Asus U36SD-RX013V

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
  3. Specificaties
Als je van klein en licht houdt, moet je eens zeker kijken naar de U36SD-RX013V van Asus. Dit 13,3 inch notebook weegt slechts 1,66 kg en is slecht 2,9 cm dik. Is dit het ideale notebook voor de mobiele computeraar?

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

We beginnen met het design, want dat ziet er echt schitterend uit. Natuurlijk, het is 'maar' een notebook, maar het zwart geborstelde aluminium aan zowel de binnen als buitenkant zorgt voor een bijzonder chique uiterlijk. Dankzij het dunne design en compacte grootte is deze U36 gemakkelijk mee te nemen.

Ondanks dat het notebook zeer dun is, vinden we toch redelijk krachtige hardware binnenin. Een Intel Core i5-2410M met een snelheid van 2,3 GHz (2 kernen) vormt het kloppend hart van dit notebook. Verder vinden we 4 GB aan ramgeheugen en een 500 GB harde schijf. Meestal vinden we in notebooks van deze dikte een geïntegreerde grafische chipset van Intel (Intel HD3000), maar in deze U36 zit ook een krachtigere nVidia GeForce GT520M chip. Deze chip is voorzien van Optimus technologie zodat teruggeschakeld kan worden naar Intel's eigen chipset wanneer grafische kracht niet vereist is.

De prestaties zijn op zich goed, maar vallen toch een klein beetje tegen. De benchmarkscores laten geen slechte scores zien, maar we zien hogere scores bij ongeveer gelijkwaardige notebooks. Vooral de snelheid van de harde schijf valt enigszins tegen en deze beïnvloedt de prestaties op een negatieve manier.

Het toetsenbord van het notebook tikt prettig en er zijn voldoende connectiemogelijkheden waaronder hdmi, vga, usb3.0, wlan (n) en bluetooth. Jammer vinden we wel dat de touchpad geen scrollfunctie lijkt te ondersteunen. Volgens Asus moet dit gewoon werken, maar in ons testmodel krijgen we het niet voor elkaar met de touchpad te scrollen,

De U36 is een prettig notebook om op te werken, maar de matige kijkhoek van het beeldscherm speelt ons af en toe parten. Dat is jammer. Er valt zeker wel mee te werken, maar een filmpje kijken zullen we niet snel op dit scherm doen. De geluidskwaliteit van de speakers is erbarmelijk. Voor multimediagebruik vinden we dit notebook dan ook niet geschikt.

Het sterkste punt van dit notebook is zijn mobiliteit en dat zien we terug in de accutest. Dit notebook gaat in onze tests gemiddeld meer dan 5 uur mee op één acculading. In deze test zit ook een grafisch intensieve test, dus bij puur zakelijk gebruik verwachten we dat dit notebook meer dan 6 uur, misschien wel 7 uur meegaat op één lading.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • schitterend design
  • lange accuduur
  • matig beeldscherm
  • slecht geluid
De Asus U36SD-RX013V is een notebook met een prachtig design dat voor (zakelijk) mobiel gebruik uitstekend geschikt is. Het notebook is veelzijdig, maar je moet geen krachtpatser verwachten. Wel vinden we de kwaliteit van het beeldscherm een minpunt. In een eventuele opvolger zien we graag een beter beeldscherm.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Notebooks

Tags: