abonneren

Asus G53JW-SX029V

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Asus richt zich met de G53JW specifiek op de gamer. Dat zie je niet alleen aan de specificaties, maar ook aan het uiterlijk van het notebook dat met zijn matzwarte rubberachtige laag stoer en robuust aandoet.

De G53JW is een stoer notebook met krachtige prestaties. Zo vinden we onder de motorkap een Core i7 Q720 processor en maar liefst 8 GB aan ramgeheugen. De graphics worden verzorgd door een nVidia GeForce GTX 460M chipset met 1,5 GB aan werkgeheugen. Een Blu-ray lezer – die ook dvd's kan branden – maakt het geheel af.

De prestaties van dit notebook zijn dik in orde. De G53JW kan moeiteloos alle huidige games draaien waarvan een aantal zelfs met de hoogste instellingen. Zo draait hij de game Mafia II met alle instellingen maximaal op gemiddeld 35 frames per seconde. Het 8 GB aan ramgeheugen is wel erg veel en voor gaming zien we hier niet direct voordelen in. Voor andere bewerkingen zoals video's en foto's bewerken is zoveel geheugen natuurlijk weer wel lekker.

Het toetsenbord is volledig met een numeriek eiland en zoals je mag verwachten zijn de WASD-knoppen voorzien van extra pijltjes. Mooi is dat de toetsen verlicht zijn en de sterkte van het licht kun je ook nog zelf bepalen. Je kan de lichten ook uitzetten, want het gebruikt natuurlijk wel batterijkracht. Wat de accuduur betreft is dit notebook geen hoogvlieger: gemiddeld zo'n 2 uur en als je fanatiek gamet, zal de accu het net een uurtje volhouden.

Het notebook is uiteraard krachtig genoeg om films in HD af te spelen. Echter is het beeldscherm de zwakste schakel wat films kijken betreft. Films kijken gaat prima op je schoot, maar met meer personen films kijken op het notebookscherm kun je vergeten door de matige kijkhoek. Ook van een afstand wordt de beeldkwaliteit al snel minder.

De G53JW is uitgerust met flinke speakers en het geluid klinkt dan ook op zich best goed. We missen alleen wel krachtige bastonen. Verder is het notebook uitgerust met 4 usb-poorten waarvan 2 usb3.0 ondersteunt.

Qua software levert Asus wat je mag verwachten: MS Office 2010 Starter, een Internet Security Suite van Trend Micro, Windows Live Essentials en diverse Asus tools. Ook staan er diverse casual games op het notebook waaronder de smartphone hits Plants vs. Zombies en World of Goo. Ook vindt Asus het nodig om Chrome en de Google Toolbar alvast te installeren op het notebook.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekende prestaties
  • Stoer robuust uiterlijk
  • Blu-ray speler
  • Matig beeldscherm
  • Heel duur
De Asus G53JW-SX029V is zonder meer een krachtig notebook waar je bijna alles op kan doen wat je wil. De prijs is alleen wel heel erg hoog en het is de vraag of Asus deze prijs nog kan handhaven nu de Sandy Bridge notebooks op de markt gaan verschijnen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie