abonneren

Aspire One

Nu Asus een waar productoffensief van subnotebooks (netbooks) is gestart, kan Acer natuurlijk niet ontbreken in dit uitermate populaire segment. Hun visie op dit product: De Acer Aspire One.

Acer kiest bij de Aspire One voor de 1,6 GHz Atom-processor en een 8 GB solid state-geheugen of een 80 GB hardeschijf (afhankelijk van het OS) en een (glanzend) tft-scherm van 8,9 inch met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Standaard levert Acer een 3-cells accu mee die het drie uur uit houdt.

Eenvoud


Acer kan de One naar wens met Linux of Windows XP leveren. Wij hebben de versie met Linux met 512 MB geheugen en 8 GB flash getest. Wat direct opvalt is de eenvoud van het Linux-systeem van Acer. Na het opstarten, zien we vier grote deelschermen: ‘Connect', ‘Work', ‘Fun' en ‘Files'. Bovenin het scherm is met een ‘zoekbalk' opgenomen die direct toegang tot internet levert. Rechtsonder zijn twee snelkoppelingen voor toegang tot het configuratiescherm en het help-scherm. Gemakkelijker kan het niet.
Aan deze eenvoud draag ook het Open Office-pakket bij. Echt een bijzonder prettige software-suite. Overige taken die de One kan verrichten, bijvoorbeeld surfen en foto's bekijken, zijn direct toegankelijk. De minder reguliere taken liggen slechts twee of drie muisklikken verder. Het maken van een netwerkverbinding is bijvoorbeeld een fluitje van een cent door de fantastische wizzard. Het enige waar we moeite mee hebben gehad is navigeren over ons Windows-netwerk. Dat gaat toch eenvoudiger met de Wiindows-versie.
Een groot punt van aandacht is de mousepad. Deze is echt vreselijk om mee te werken. Onze tip: ga even naar het configuratiescherm en stel de gevoeligheid goed in om rsi te voorkomen. U kunt natuurlijk ook een aparte muis gebruiken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Eenvoudig in gebruik
  • Voelt stevig
  • Prettig toetsenbord
  • Muis werkt erg onprettig
  • Glanzend scherm
Acer heeft een heel leuk netbookje in het assortiment. De Aspire One voelt degelijk aan en er is prima mee te werken. Het Linux-systeem is zeer helder van opzet, waardoor iedereen direct aan de slag kan. Afgezien van het reflecterende scherm en de koppige muis, zijn we blij verrast door deze Aspire One.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie