abonneren

Aspire One 751h

Dat netbooks naar notebooks toegroeien bewijst Acer met deze Aspire One met een fraai 11 inch breedbeeldscherm in hdready resolutie.

Met name het formaat van dit scherm maakt het bijzonder praktisch. De hoge resolutie van 1366 x 768 levert voldoend werkruimte op zodat er in tegenstelling tot de gangbare 10 inch netbooks niet zo veel gescrollt hoeft te worden. Het scherm is van goede kwaliteit maar helaas wel reflecterend.

Full-size toetsenbord

Dankzij het formaat is er een full-size toetsenbord met grote toetsen die prettig tikken. Bijzonder is het touchpad dat is voorzien van multitouch functies voor het scrollen en zoomen.

Atom Z5**

Van binnen vinden we ook iets bijzonders met de Intel Atom Z520 processor die met een kloksnelheid van 1,33 Megaherz iets langzamer loopt dan gebruikelijk. Vreemd genoeg merken we daar in het gebruik weinig van en de benchmark prestaties doen maar weinig onder voor de gebruikelijke.

Grafisch

De bij deze processor behorende chipset is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik en heeft een meer geavanceerde grafische functies en is energiezuiniger. Zo zou dit netbook hd-materiaal aan moeten kunnen maar dat valt in de praktijk wel een beetje tegen.

Connectiviteit

De overige uitrusting van deze Aspire One is redelijk standaard met de gebruikelijke communicatievoorzieningen, webcam en microfoon.

Accuduur

De accuduur van de flinke batterij loopt uiteen van ruim vijf tot bijna zevenenhalf uur. En dat is helemaal niet gek.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • groot scherm
  • toetsenbord
  • accuduur
  • reflecterend scherm
Een fraai ontworpen prima functionerend netbook met een groot en daardoor bijzonder bruikbaar scherm.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: