abonneren

Aspire One 150d

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Dit fraai vormgegeven netbook is de grotere uitvoering van de eerste bijzonder populaire Aspire one. Nu met een 10 inch scherm.

Dit is niet het enige dat er veranderd is. Zo heeft Acer iets meer ruimte in geruimd voor het touchpad zodat de muistoetsen er nu gewoon onder passen in plaats van ernaast. Ook de scharnieren zien er wat robuuster uit. Vanbuiten is hij nog steeds bijzonder fraai glimmende coating voorzien en verkrijgbaar in verschillende kleuren: zwart, wit ,rood en blauw. Van binnen heeft het notebook rond het toestenbord een matte metaalachtige finish.

Accuduur

De flinke accu is flink aanwezig maar levert dit notebook wel een accuduur op van vierdriekwart tot ruim zeven uur. Bijzonder netjes.

Nieuwe Atom

Acer rust dit netbook uit met de Intels nieuwste netbook processor de N280. Deze is met de hoger kloksnelheid van 1,66 GHz een fractie sneller. Jammer is dat de bijbehorende nieuwe chipset nog niet klaar is zodat we het nog met dezelfde chipset moeten doen. De grafische prestaties zijn bij deze Aspire wel een stukje beter dan we bij veel netbookjes gewend zijn.

Gebruiksgemak

Het toetsenbord heeft prima afmetingen en tikt prima. Het touchpad is beter dan we gewend zijn van de vorige Aspire One maar in vergelijking met anderen nog steeds niet optimaal.
Het door leds verlichte scherm is helder een kleurrijk met een goede beeldkwaliteit. Het glimt je wel te gemoed en samen met de glimmende rand is dat qua reflectie wel wat veel van het goede.
De resolutie komt met 1024 x 600 pixel overeen met de gebruikelijke resolutie bij de netbooks. De molgelijkheid om het beeld op te rekken dan wel te comprimeren ontbreekt, zodat er bij het browsen op internet nog flink gescrollt moet worden.

Connectiviteit

De gebruikelijke aansluitingen en netwerkvoorzieningen zijn redelijk standaard met b/g-wlan, ethernet en bluetooth.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prestaties
  • accuduur
  • bluetooth
  • touchpad
  • reflecterend scherm
Een prima fraai ogend netbookje voor een goede prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: