abonneren

Aspire 5920G

Met Acers Gemstone ontwerp brengt Acer de waardevolle schoonheid van een edelsteen, in combinatie met een veelzijdig notebook voor het moderne hd-tijdperk.

De Acer Aspire 5920G heeft naast het fraaie uiterlijk ook interessante specificaties. Een Core 2 Duo T7300 processor op 2 GHz, 2 GB geheugen een nVidia Nforce 8600M GT en een 160 GB harde schijf.

Prestaties

De prestaties van dit notebook zijn uitstekend zowel de scores van PCmark 2005 als in het bijzonder de 3D prestaties. Een 3Dmark 2006 score van 1894 is voor een notebook behoorlijk goed. We zien dat ook aan de Vista prestatie index die met 4,7 bepaald door in dit geval de gaming graphics zijn voor een notebook bijzonder goed. Hetzelfde geldt voor de rendering prestaties gemeten met Cinebench, mede dankzij de 1 GB turbomemory gaat dit ook bijzonder snel.

Multimedia

De Aspire heeft een negental multimediatoetsen waarmee direct audio en video bestanden zijn af te spelen. Er is zelfs een subwoofer voor in dit notebook aanwezig, toch zijn we niet bijzonder onder de indruk van de geluidskwaliteit die bij een oordeel �redelijk� blijft steken. De beeldkwaliteit van het glanzende 15,4 inch breedbeeldscherm is goed met een goede kijkhoek. Voor een glanzend scherm blijft de reflectie binnen de perken. Door via hdmi aansluiting een groot hd scherm aan te sluiten zijn videobeelden tot full-hd te bekijken.

Gewicht

De Aspire is met ruim 3 kg behoorlijk zwaar. Op een acculading houdt hij het zo�n één uur en drie kwartier vol. Naast Windows Vista home premium is deze Acer behoorlijk voorzien van sofwater met MS-works, multimedia tools en een probeerversie van Microsoft Office.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prestaties
  • compleet
  • wifi 11n(draft)
  • bluetooth
  • batterijduur
  • zwaar
Een uitstekend presterend veelzijdig toepasbaar notebook, met een fraai eigenzinnig uiterlijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie