abonneren

Aspire 5732Z

Deze Aspire-notebook ziet er vrij gewoontjes uit. Het notebook zal dan ook zeker geen designprijs winnen.

Het toetsenbord kent een volledige lay-out, compleet met numeriek eiland. Het toetsenbord is vrij standaard, waardoor u als ervaren tikker geen gewenningsperiode nodig hebt bij dit notebook. De prestaties zijn goed en er kan zelfs een spelletje op gespeeld worden. Wel zit dit notebook volgestouwd met allerlei software, waarbij het nut niet bij elke applicatie duidelijk is. Onder andere trialversies van McAfee en Microsoft Office 2007 zijn meegeleverd. Tevens is MS Works geïnstalleerd, samen met Norton Online Backup, NTI Backup, NTI Media Maker, Esobi, het encryptieprogramma My Winlocker, een spelletjespakket en een lading aan Acer-tools. Dit is wat ons betreft absoluut een overkill aan voorgeïnstalleerde software. Wie graag een schoon systeem wil hebben, moet dit Acer-notebook dan ook zeker links laten liggen.

Qua connecties is deze Aspire vrij beperkt. Zo heeft hij maar twee usb-poorten en geen hmdi-uitgang. Daarnaast bevat het notebook geen geïntegreerde microfoon, waardoor u voor videochatten dus zelf een microfoon moet aansluiten. Niet echt handig: minpunten voor het gebruiksgemak, dus. Wel makkelijk is dat wifi is uit te zetten via een eigen knop, evenals het touchpad.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede prestaties
  • weinig aansluitingen
  • overkill aan voorgeïnstalleerde software
Hoewel de prestaties in orde zijn, vinden we de Aspire 5732ZG een beetje een grijze muis. Desondanks is de prijs wel heel scherp: € 599. U moet alleen wel genoegen nemen met de ladingen aan extra software die mee geïnstalleerd zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags:

Laatste reactie